Política

Pineda de mar

Pineda aprova un pressupost a l’alça “malgrat les dificultats”

Els comptes se situen en els 36.260.997,24 milions i reben el suport del PP, que entra en el govern socialista de majoria absoluta

El municipi ha apujat l’IBI un 25% i les escombraries un 19%

El govern de majoria absoluta del PSC de Pineda de Mar, ara amb a incorporació de l’únic regidor del PP, Diego Sánchez, va superar sense entrebancs ahir l’aprovació dels pressupostos municipals. ERC i Junts, a l’oposició, hi van votar en contra i En Comú Podem es va abstenir. Després d’una significativa pujada de les principals ordenances municipals –un 25% de l’IBI i un 19% de les escombraries són les més significatives–, el govern local ha formalitzat uns comptes que pugen a 36.260.997,24 milions d’euros, una quantitat que supera la de l’anterior exercici en prop de mig milió d’euros. D’aquesta manera, i segons es destaca en un comunicat, “malgrat les dificultats del context econòmic actual amb amenaces de recessió, l’Ajuntament de Pineda de Mar es garanteix un any de creixement en inversió pública i social”. En aquest sentit, es mantindrà la cartera de serveis municipals, d’ajudes i bonificacions, i se seguiran prestant els serveis habituals “amb normalitat”. En el capítol de despeses, l’alcalde, Xavier Amor, va puntualitzar que els reptes marcats són la millora i l’actualització de l’espai urbà, la garantia d’uns serveis públics de qualitat, així com la millora en seguretat i el progrés en nous marcs de sostenibilitat per a Pineda.

Les principals inversions, segons el comunicat, corresponen a la climatització de l’Escola Bressol Marinada, a més de seguir treballant en l’execució de projectes ja iniciats com la millora de la climatització del CAP Poblenou, la finalització del Passeig Marítim Poblenou, la millora de la xarxa d’enllumenament públic, la instal·lació de noves illes de contenidors, la instal·lació de marquesines sostenibles o l’obertura de l’aparcament soterrani de la Biblioteca M. Serra i Moret. També es preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, la millora del drenatge urbà a tot el municipi i la instal·lació de marquesines sostenibles.

Finalment, pel què fa als compromisos amb la sostenibilitat incorporats en l’Agenda 2030, l’Ajuntament proposa un nou projecte per a la Plaça Estació que l’adapti als criteris fixats per les polítiques mediambientals. També garanteix l’execució del carril bici que connectarà el municipi des de l’escola Mediterrània fins a l’estació de tren. Es manté el pla per a l’adquisició de maquinària i vehicles elèctrics, així com el manteniment de punts per carregar-los, el projecte que dotarà Can Xaubet amb una caldera de biomassa i plaques fotovoltaiques, marquesines intel·ligents a les parades del Bus, millores a la deixalleria mancomunada, i la remodelació integral de l’edifici .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez es manté com a president del govern

barcelona
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez continua

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona