Política

península de corea

Seül evacua diverses illes per trets d’artilleria atribuïts a Pyongyang

Corea del Nord hauria llançat més de 200 projectils a la costa oest de la península

Trets d’artillera atribuïts a Corea del Nord han provocat que el seu veí del Sud hagi ordenat aquest divendres l’evacuació de Yeonpyeong i Baengnyeong. Més de dos-cents projectils ha disparat Pyongyang prop d’aquestes dues illes situades prop de la frontera, sense que hagin causat danys, informa l’agència Efe, que cita un comunicat de l’Estat Major de l’Exèrcit sud-coreà enviat als mitjans de comunicació.

“No s’han generat danys i el punt d’impacte se situa al nord de la Línia Límit Nord (NLL)”, que rebutja Pyongyang i que ha estat escenari de nombroses trifurques, inclòs el bombardeig de Yeonpyeong.

L’illa, d’uns 1.700 habitants i situada en el mar Groc, a uns 115 quilòmetres a l’oest de Seül i a només deu quilòmetres de les costes nord-coreanes, es troba en la disputada frontera marítima occidental entre tots dos països i va resultar bombardejada per Pyongyang el novembre de 2010.

L’episodi bèl·lic, segons recorda Efe, va destruir diversos edificis i va deixar quatre morts i divuit persones ferides.

Traçada per les Nacions Unides per evitar nous xocs després de la firma de l’armistici que va posar fi a la Guerra de Corea el 1953, la Línia Límit Nord és rebutjada per Corea del Nord, que defensa que la divisòria ha de situar-se més al sud.

Els xocs al voltant de la línia divisòria entre Seül i Pyongyang, que tècnicament continuen en guerra perquè el citat armistici no ha estat mai substituït per un acord de pau, ha deixat més de 50 morts, la majoria militar, de tots dos bàndols en els darrers vint anys.

L’episodi bèl·lic d’aquest divendres, explica Efe, il·lustra el renovat increment de les tensions militars entre les dues Corees després que Pyongyang hagués anunciat el novembre passat que suspenia un acord militar bilateral de 2018 que buscava rebaixar la tibantor a les zones fronteres i que, entre altres coses, prohibia les maniobres amb foc real al voltant de la línia divisòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona