Política

Aprovat el pressupost més alt de la història del municipi

S’incrementa un 20% i s’apropa al 1.500.000 euros

El darrer ple de l’Ajuntament de Serinyà, celebrat el passat mes de desembre, es va aprovar el pressupost de la corporació per aquest 2024. Es tracta d’un pressupost que, respecte el del 2023, creix un 19,6% i s’enfila fins al 1.468.803,13 euros. Aquest augment s’ha aconseguit gràcies a diferents subvencions, i fan que sigui un dels pressupostos més alts de la història del poble.

L’Ajuntament contempla executar inversions per valor de 400.000 euros durant aquest 2024. Aquest capítol és un dels que més creix respecte l’exercici anterior, ja que l’any passat aquestes no arribaven als 300.000 euros. De les inversions previstes destaca la rehabilitació de les façanes de Can Beia i la museïtzació de l’antiga barberia, unes millores que pujaran als 133.977,86 euros. Les inversions a la via urbana contemplen l’asfaltatge de diferents carrers (18.000 euros), la remodelació de l’entrada del poble (13.352 euros), la senyalització de vials del municipi (8.900 euros) i les millores la camí de Sant Miquel Ses Vinyes, unes obres que han de garantir un millor i més segur accés a aquest punt del municipi, inclosa en una partida de 22.000 euros i en la que es contemplen altres adequacions de camins.

Sergi Planagumà, alcalde de Serinyà destaca que “es tracta d’un pressupost que aposta per fer una gran inversió al municipi, sense oblidar la vessant social, ja que a l’hora d’elaborar-lo també s’ha tingut en compte aquest aspecte”. Al mateix temps, recorda que “es tracta d’un dels pressupostos més alts de la història de Serinyà”.

Per altra banda, el capítol d’inversions també contempla l’adquisició de l’antic edifici de la rectoria, una compra que es farà a crèdit, aprofitant que aquest any el consistori eixugarà el deute que tenia fins ara.

També en el capítol d’inversions destaquen els 39.000 euros pressupostats que s’han de destinar a la millora dels vestuaris del camp de futbol municipal i els 2.772 euros destinats a fer una aplicació per a dispositius mòbils del municipi de Serinyà.

Les taxes municipals es mantenen

Tot i el considerable augment del pressupost d’aquest 2024 respecte el del 2023, en el ple extraordinari del mes de novembre de l’any passat ja es va acordar que es congelaven totes les taxes municipals de cara a aquest any. També durant la sessió extraordinària es va acordar la creació d’una nova taxa del cementiri com a resultat de l’adquisició d’aquest equipament per part del consistori l’estiu passat.

L’increment del 19,6% del pressupost entre el 2023 i el 2024 s’explica, principalment, per les diferents subvencions que l’ens ha sol·licitat per a fer front a les diferents millores per al municipi. El pressupost de l’Ajuntament de Serinyà per aquest 2024 es va aprovar el passat 19 de desembre amb 5 vots favorables i 2 abstencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries