Política

política

Larrosa convida l’oposició a participar en quatre grans pactes per fer avançar Lleida

L’alcalde planteja acords en l’estratègia territorial, el clima, l’habitatge i el civisme

Presentarà el mes que ve el Pla d’Acció Municipal

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, comença el 2024 amb una proposta de quatre grans pactes, amb l’horitzó de 2030, per “mirar endavant” i consolidar la capitalitat d’una ciutat que ha crescut fins als 147.000 habitants, segons les dades del darrer padró. El paer en cap ha estès la mà a l’oposició a participar i “sumar diferents sensibilitats”. El primer pacte seria el de l’estratègia territorial. Larrosa aposta per reiniciar el procés d’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i per posar en marxa un Pla Especial per al Centre Històric. “No perdrem ni un minut més de temps per adoptar mesures urbanístiques que posin en valor el Centre Històric”, ha apuntat en una trobada amb la premsa celebrada aquesta setmana. El segon acord es basa en el clima i inclou àmbits com la mobilitat, l’energia, els espais públics i la gestió de l’aigua. Així, per exemple, s’impulsarà una empresa mixta de producció i comercialització d’energia a Lleida i es reconvertirà la Fundació Lleida 21 en Fundació per la Sostenibilitat. Pel que fa a la gestió dels residus, es farà una revisió de la recollida porta a porta als barris de Balàfia i Pardinyes; i en el cas de la mobilitat, s’aposta per un transport urbà més assequible o la nova Zona de Baixes Emissions, que es vol posar en marxa en sis mesos. La garantia d’un habitatge digne és el tercer propòsit, amb la promoció de prop de 1.700 pisos socials, d’acord amb la Generalitat i els promotors privats. I, per últim, es planteja un pacte pel civisme amb la implicació dels agents socials, liderat per l’investigador Carles Alsinet. Segons Larrosa es tractaria de treballar amb la voluntat de “fer una ciutat més cívica, amb una mirada diversa i una interculturalitat extraordinària que cal gestionar”.

A banda, el mes de febrer el govern té previst presentar el Pla d’Acció Municipal. Inclourà propostes enfocades a la rebaixa de l’atur i la millora del model econòmic i del benestar dels ciutadans.

Pel que fa al balanç dels darrers sis mesos al capdavant de La Paeria, Larrosa posa l’accent en temes com ara la reorganització interna de l’ajuntament, el projecte Alcaldia als barris o l’impuls de les polítiques de família i de les feministes. Larrosa va recuperar l’alcaldia de Lleida pel PSC, sense majoria absoluta, a les darreres eleccions municipals. Segons el paer en cap, a més, en els darrers mesos, s’ha donat continuïtat a les inversions dels fons Next Generation vinculades a la millora de la sostenibilitat; s’ha situat el Pla de Rodalies de Lleida a l’agenda política i s’han fet importants accions de dinamització comercial. Segons el paer en cap, des del govern municipal es treballa per “una ciutat de les oportunitats, justa, segura, saludable i amb mirada de dona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA