Política

política

Illa, Colau i la CUP qüestionen que Junts abordi el debat sobre immigració

El PSC, els Comuns i la CUP han carregat avui contra la voluntat de Junts d’assumir les competències i debatre sobre la política d’immigració. El primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que Junts es deixa marcar l’agenda en matèria d’immigració per la ultradreta d’Aliança Catalana, que governa Ripoll. A parer seu, “la dreta catalana de JxCat cau al mateix parany que la dreta espanyola del PP, de deixar-se marcar l’agenda per la ultradreta, i es pregunta “¿per fer què, per fer què en immigració, el mateix que hem fet en educació, que estem a la cua, i estàvem per davant?”. Illa aclareix que és partidari que la Generalitat augmenti les competències de que disposa, però dins de la legalitat.

També la líders dels Comuns i regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra Junts. Considera que “Quan Junts diu que Catalunya ha de gestionar la immigració i la frase que diu a continuació associa la immigració amb delinqüència, això és el que fa Vox, i hem de dir clar que Catalunya ha estat sempre una terra d’acollida”. en declaracions a Catalunya Ràdio, Colau ha assegurat que seguirà a l’Ajuntament de Barcelona passi el que passi amb l’acord de govern que lideri l’alcalde Jaume Collboni (PSC).

La CUP ha acusat també Junts d’haver orquestrat una “operació propagandística” que s’ha de veure “en què acaba” en l’acord de la formació amb el PSOE sobre immigració, que considera que s’ha fet sota la premissa d’un discurs propi de la “ultradreta” i “totalment racista”. “És una irresponsabilitat” ha assegurat la diputada de la CUP Laia Estrada en una atenció a mitjans durant la mobilitzacions de les Infermeres a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell