Política

Política

Acord Municipal i Aliança Catalana negocien per fer fora el PSC a Ribera d’Ondara

ERC desaprova qualsevol contacte amb l’extrema dreta

Assegura que activarà mecanismes disciplinaris contra els qui hi negociïn

Les tres regidores d’Acord Municipal-ERC de Ribera d’Ondara i l’únic regidor d’Aliança Catalana, el partit liderat de l’alcaldessa de Ripoll Sílvia Orriols, exploren una moció de censura per fer fora a l’actual govern socialista, encapçalat per Francesc Sabanés, i que governa en minoria amb tres dels set edils del municipi de la Segarra. Aquesta possibilitat es va fer pública dilluns al vespre a través de les xarxes socials, exposant crítiques contra l’actual executiu municipal perquè no té en compte les seves propostes i defensant que cal un canvi perquè el municipi “no pot seguir ni un minut més amb aquesta mala gestió”. En un comunicat, ERC ha censurat qualsevol contacte amb l’extrema dreta i ha apuntat que activarà els mecanismes disciplinaris contra aquells que hi negociïn. Segons els republicans, el suposat pacte no existeix. Deixen clar que no formaran part de cap acord que “inclogui la participació de cap formació que empari plantejaments xenòfobs i feixistes”. Des de la formació republicana, afirmen que els estatuts i la normativa del partit deixen clar que seria “una falta greu” que pot acabar amb l’expulsió d’aquells que en fossin militants. De fet, la direcció nacional d'ERC ha confirmat ja que va iniciar dilluns a la nit els tràmits per expulsar la portaveu, Elisabet Jové

El possible acord per desbancar el PSC el van fer públic les regidores d’Acord Municipal amb un escrit a les xarxes socials encapçalat per la demanda de treballar per “un canvi de govern”, segons diferents mitjans locals. Lamenten que el govern en minoria doni els pressupostos per aprovats quan no és veritat perquè no s’haurien tingut en compte les propostes de l’oposició. En aquesta línia, asseguren que al govern socialista en minoria se li ha donat tantes oportunitats que ja està “en temps de descompte” i per això i per “respecte als votants i veïns” insten a parlar els quatre regidors que no estan al govern per “prendre’ns seriosament la possibilitat d’arribar a un acord i fer un canvi de govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia