Política

colòmbia

Petro proposa al papa una ronda de negociacions amb l’ELN en el Vaticà

Les delegacions del govern colombià i la guerrilla han celebrat fins ara cinc cicles de diàleg a Veneçuela, Mèxic i Cuba

El president de Colòmbia, Gustavo Petro, ha proposat aquest divendres a Francesc la celebració en el Vaticà d’una ronda de negociacions amb l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN). Ho ha fet durant una reunió amb el pontífex a la Santa Seu. “És possible que fem una ronda aquí [en el Vaticà], ja es parlarà amb l’ELN”, ha explicat el mandatari colombià en declaracions a la premsa a la sortida de la trobada i recollides per l’agència Efe. I ha assegurat que “el papa està d’acord que fem passos més profunds en els Acords de Pau”. “L’Església catòlica estat un gran suport en tots els esforçats de pau que s’han desenvolupat i es desenvolupen en aquest moment a Colòmbia”, ha afegit Petro, segons recull l’agència Efe, la qual recorda que el pontífex va viatjar a Colòmbia el 2017 en un moment en el qual se celebrava l’anunci de cessament del foc de l’ELN i l’acord de pau amb les ja extintes Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). Les negociacions amb l’ELN, l’última guerrilla en armes a Colòmbia, busquen assolir la pau total i s’han celebrat fins ara cinc cicles de diàleg. El primer es va celebrar a Veneçuela; el segon, a Mèxic; el tercer a Cuba; el quart, va tornar a Veneçuela i, el cinquè a Mèxic. Cuba acollirà el sisè cicle de diàleg per la pau a partir del pròxim 22 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador