Política

Estat espanyol

Desenes de milers de persones demanen aturar el “genocidi” a Palestina

Desenes de milers de persones han sortit aquest dissabte als carrers a una norantena de ciutats catalanes i de l’Estat espanyol per protestar contra l’ofensiva israeliana la Franja de Gaza.

Els convocants, la Xarxa Solidària contra l’Ocupació de Palestina, han llegit un manifest unitari les diferents mobilitzacions en el que exigeixin al govern espanyol que trenqui les relacions comercials i institucionals amb Israel i que se sumi a “accions concretes” per aturar “aquesta barbàrie”, com el procés iniciat per Sud-àfrica contra Israel davant el Tribunal Penal Internacional. Els organitzadors han denunciat que “la crueltat” dels atacs israelians a la Franja “no té precedents, amb més de 30.000 persones assassinades, de les quals més de 10.000 són nens i nenes”.

A Barcelona, unes 6.000 persones –segons la Guàrdia Urbana, han marxat rere el lema Aturem el genocidi a Palestina, entre les quals l’exalcaldessa de la ciutat i líder del grup municipal de BComú, Ada Colau, que ha recordat que quan liderava l’Ajuntament ja va “suspendre les relacions amb el govern d’Israel”. ERC i la CUP també han manifestat el seu suport a la comunitat palestina. La protesta ha finalitzat a un quart de vuit del vespre a l’avinguda Maria Cristina amb la lectura del manifest. Un col·lectiu d’artistes palestins ha clos l’acte recordant noms de les persones que han perdut la vida durant el conflicte.

El cofundador de la Comunitat Palestina de Catalunya Salah Jamal ha denunciat que hi ha 27.000 morts a Gaza “i el món no es mou”, més enllà de declaracions i “eslògans” de dirigents polítics. També ha criticat que els mitjans de comunicació parlin “dels 126 hostatges blancs israelians” i, en canvi, s’oblidin “dels 11.000 presoners palestins sense causa i sense judici, posats a les presons [israelianes], igualment ostatges”.

La protesta s’ha fet a altres ciutats catalanes com Girona, Lleida, Reus i Terrassa.

La marx més nombrosa de l’Estat en suport de Palestina ha reunit unes 25.000 persones a Madrid, segons la Delegació del Govern espanyol. A la capital espanyola s’hi han deixat veure figures polítiques de l’esquerra com la secretària general de Podem, Ione Belarra; la líder de Más Madrid, Manuela Bergerot, i els diputats de Sumar Tesh Sidi i Enrique Santiago. Una altra de les convocatòries més nombroses ha estat a Gijón, on unes 12.000 persones han marxat rere una pancarta amb el lema Asturias con Palestina, fin del Xenocidiu y valió ya D’ocupación.

Aldarulls a Itàlia

La policia italiana ha carregat aquest dissabte contra un grup de manifestants que ha llançat objectes i bengales durant una marxa propalestina a la ciutat de Vicenza, al Véneto.

Els incidents s’han produït quan un algunes persones han volgut canviar el recorregut de la marxa per anar fins al centre de mostres de la ciutat i protestar contra la presència d’Israel a la fira dedicada a l’or que s’hi celebra.

Els antiavalots han respost al llançament d’objectes contra les forces de seguretat amb càrregues policials i canons d’aigua, explica l’agència Efe. Cinc persones han estat denunciades. Segons la premsa italiana, almenys deu agents han resultat ferits, però no s’ha informat de ferits entre els participants en la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona