Política

orient mitjà

Israel bombardeja Hezbol·là al sud del Líban

Israel continuarà els atacs fins que restauri la seguretat de la seva població

L’Exèrcit israelià ha atacat aquest dilluns llocs de la milícia xiïta Hezbol·là al Líban, mentre segueixen les hostilitats a la frontera libanesa-israeliana, i el ministre de Defensa d’Israel, Yoav Gallant, ha assegurat que Israel continuarà bombardejant fins que restauri la seguretat de la seva població.

“Avui d’hora, avions de combat israelians van atacar un lloc militar en Maroun Al Ras”, localitat en el sud del Líban. Segons ha assegurat Gallant, “diversos terroristes de Hezbol·là estaven en el seu interior” i després de l’atac, “es van identificar nombroses explosions secundàries, la qual cosa indica la presència d’armes dins de l’estructura”, ha confirmat un portaveu militar israelià en un comunicat.

Al seu torn, les forces israelianes han informat que van atacar altres tres llocs d’observació de la mateixa milícia i un recinte militar en altres punts del sud de Líban, en les zones de Marwahim, Taybeh, Chihine, Tayr Harfa, Kfarkela i Blida.

“L’activitat de Hezbol·là en el sud del riu Litani al Líban, inclòs l’ús i emmagatzematge d’armes, és una clara violació de la resolució 1701 del Consell de Seguretat de l’ONU”, ha assegurat l’Exèrcit israelià, que ha remarcat que “continuarà defensant les fronteres d’Israel de qualsevol amenaça”.

El foc creuat entre Israel i Hezbol·là i altres grups palestins en el sud del Líban és gairebé diari, pràcticament des de l’inici de la guerra entre Israel i Hamàs a Gaza el 7 d’octubre, la qual cosa ha portat a una escalada de tensió a la regió que ha derivat també en l’augment més gran d’hostilitats a la frontera entre el Líban i Israel des de la guerra de 2006 que ja va enfrontar a l’Estat israelià amb Hezbol·là.

El grup xiïta ataca actualment territori israelià en suport a Hamàs i a la causa palestina, encara que l’escalada de tensió s’ha mantingut de forma relativament moderada i no ha derivat en una guerra oberta, tot i que Israel adverteix que està disposat a intensificar els atacs si la milícia libanesa no s’allunya de l’àrea fronterera.

“Una guerra en el nord serà un desafiament per a Israel, però devastadora per a Hezbol·là i el Líban. Israel no cessarà el foc fins que pugui garantir el retorn segur” de les desenes de milers de residents israelians en localitats frontereres que van haver de ser evacuats, ha alertat avui el ministre de Defensa israelià en una reunió amb el seu homòleg de França, Sébastien Lecornu, de visita a Israel.

Gallant ha remarcat que les autoritats israelianes prefereixen destensar el conflicte amb Hezbol·là “per la via diplomàtica”, encara que mantenen “la preparació militar” davant la situació. “Fins i tot si Hezbol·là cessa el foc unilateralment, Israel no ho farà fins que pugui garantir el retorn segur de les comunitats del nord a les seves llars”, ha advertit Gallant.

Els morts en l’àrea fronterera libanesa-israeliana des que va començar el conflicte són almenys 226, entre ells 18 israelians -12 soldats i sis civils- i unes 208 persones al Líban, entre ells 20 membres de milícies palestines, un soldat, 23 civils –inclòs un periodista i tres nens–, a més dels membres de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries