Política

Orient Mitjà

Els EUA bombardegen els houthis i els rebels reivindiquen diversos atacs

Un míssil dels insurgents iemenites cau prop d’un vaixell de l’armada nord-americana i un altre colpeja un mercant

Les forces dels Estats Units han abatut aquest dijous una desena de drons i un míssil llançat pels rebels houthis al Iemen. També han atacat una estació de control en aquest país de la península d’Aràbia i han destruït tres dons iranians, segons ha informat el Comandament Central dels Estats Units en un comunicat publicat aquest dijous i recollit per l’agència Efe.

Poc després, els rebels houthis han reivindicat un atac contra un “mercant nord-americà” al golf d’Aden. Hores abans havien disparat míssils contra el destructor de l’Armada dels Estats Units Gravely.

En un comunicat, el portaveu militar de la milícia patrocinada per l’Iran, Yahya Sarea, s’ha atribuït el llançament de “diversos míssils” contra el mercant nord-americà Koi. Un vaixell d’aquest nom amb bandera de Libèria, és operat per Oceonix Services, amb seu al Regne Unit. La flota de la companyia inclou el petrolier Marlin Luanda, que va ser colpejat per un míssil dissabte passat també al golf d’Aden, el port més gran del Iemen.

L’empresa britànica de seguretat marítima Ambrey ha advertit que un vaixell mercant havia informat d’una explosió a estribord després d’haver estat atacat amb míssils mentre navegada pel sud-oest d’Aden. L’empresa, però no detalla si el mercant és el Koi.

Els rebels houthis, patrocinats per l’Iran, van començar el passat novembre a llançar atacs contra el trànsit marítim al mar Roig, en teoria només contra vaixells vinculats amb Israel en resposta a la campanya militar a la Franja de Gaza i en solidaritat amb el poble palestí. Les forces de Washington i Londres van respondre a l’assetjament de la navegació comercial al mar Roig, una de les principals rutes marítimes mundials, amb bombardejos contra posicions dels insurgents al Iemen. La resposta dels Estats Units i el Regne Unit va dur els houthis a declarar com a objectius també els interessos d’aquests dos països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona