Política

finlàndia

Lleuger avantatge del conservador Stubb en les presidencials de diumenge

El candidat de la dreta té el suport dels votants que solen abstenir-se menys en els comicis

El candidat del partit conservador Kokoomus, Alexander Stubb, surt amb un lleuger avantatge sobre el seu rival, l’ecologista Pekka Haavisto, en la segona volta de les eleccions presidencials finlandeses d’aquest diumenge. Les dues enquestes més recents atorguen a Stubb entre el 53 i el 54% dels vots, davant el 47-46% de Haavisto, tot i que l’avantatge de l’aspirant conservador s’ha reduït notablement respecte dels 14 punts que tenia fa només deu dies.

Segons els analistes, una alta participació podria beneficiar Haavisto,que té el suport majoritari d’alguns dels sectors menys actius a l’hora d’acudir a les urnes, com els joves i l’electorat d’esquerra. En canvi, Stubb compta amb el suport dels votants conservadors –els que menys solen abstenir-se– i gran part de l’electorat centrista, d’ultradreta i de les persones de més edat.

La campanya electoral de tots dos candidats ha estat marcada en tot moment per un ampli consens en les qüestions relacionades amb la política exterior i de seguretat, la principal competència del president, i un to molt correcte.

El guanyador dels comicis del diumenge substituirà a partir de l’1 de març el president sortint, el conservador Sauli Niinistö, que ha esgotat dos períodes consecutius de sis anys, el màxim permès per la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia