Política

guerra a gaza

Israel rescata dos ostatges després d’un assalt a Rafah amb desenes de palestins morts

Els captius han estat alliberats durant una incursió terrestre amb el suport de la força aèria israeliana

L’exèrcit israelià ha llançat aquesta matinada una onada d’atacs aeris contra la ciutat Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza i fronterera amb Egipte. Els bombardejos han tingut lloc mentre la població dormia i han causat la mort d’almenys un centenar de palestins, segons han informat les autoritats de l’enclavament, mentre que l’exèrcit israelià ha anunciat que ha aconseguit rescatar dos ostatges.

Els dos captius han estat alliberats durant una incursió terrestre de les forces especials israelianes en el marc d’una operació conjunta de l’exèrcit, el Shin Bet (serveis de seguretat interior) i una unitat especial de la policia. Segons ha precisat el portaveu de l’exèrcit israelià, Daniel Hagari, l’operació de rescat ha tingut lloc en un edifici en el cor de Rafah, s’ha dut a terme amb el suport d’un intens foc de la força aèria i ha durat una hora.

Els ostatges rescatats són Simon Marman, de 60 anys, i Louis Har, de 70, segrestats en el quibuts Nir Yitzhak en els atacs de Hamàs del 7 d’octubre passat. Tots dos han estat traslladats a l’hospital de Sheba, al centre d’Israel. Segons un comunicat del centre sanitari tots dos es troben “en bon estat” de salut.

Després de l’operació de rescat, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha sortit a defensar la seva estratègia de mantenir la pressió militar sobre l’enclavament palestí com a via per alliberar els ostatges. Es tracta del segon rescat que completa l’exèrcit israelià des de l’inici de la guerra fa més de quatre mesos, després que l’octubre passat hagués aconseguit alliberar la soldat Uri Magidish.

Per la seva banda, Hamàs, que governa a la Franja, ha acusat Israel d’haver comès una “massacre contra civils desarmats” durant l’operació de rescat. “Ha causat més de cent màrtirs, és una continuació del genocidi i intents de desplaçament forçós contra el poble palestí”, assegura el moviment islamista en un comunicat difós aquest dilluns i recollit per l’agència Efe. L’operació a Rafah es produeix enmig de la preocupació internacional davant una ofensiva militar israeliana contra aquesta ciutat del sud de la Franja frontera amb Egipte, últim refugi de més d’un milió de gazians obligats a desplaçar-se a la zona pel mateix exèrcit israelià.

El president nord-americà, Joe Biden, va dir diumenge al primer ministre israelià que Israel no hauria de llançar una operació militar a Rafah sense un pla creïble que garanteixi la seguretat del milió de persones que s’hi refugien, segons va informar la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries