Política

política

Un grup d’experts contrastarà les dades estatals sobre terrorisme

L’Europol revisarà les informacions dels estats per als seus informes, com el del 2023 que associava l’independentisme amb terrorisme

L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha assegurat avui que l’Europol s’ha compromès a modificar la metodologia d’elaboració de l’informe sobre terrorisme a la UE per “contrastar” la informació que aporten els estats. Després de diverses reunions a la seu de l’Europol, entre elles amb la seva directora, Catherine De Bolle, Riba ha avançat avui que una de les mesures que vol introduir l’agència policial europea és que un grup d’experts en terrorisme faci de “filtre” i “contrasti” la informació que envien els estats. El canvi de metodologia que prepara l’Europol arriba després que l’informe del 2023 mencionés l’independentisme català i el basc

El canvi de metodologia que estudia aplicar l’agència inclou “diferents nivells de complexitat” per elaborar-lo i un d’ells serà el grup d’experts. També caldrà argumentar amb “fets, sentències judicials i accions concretes” el que s’introdueixi a l’informe.

La republicana ha apuntat avui que l’Europol detallarà la setmana que ve les novetats que té previst introduir en l’elaboració de l’informe per al 2024, però ha subratllat la voluntat de l’agència policial europea de “buscar mecanismes seriosos” en la confecció de l’informe i de “separar conceptes”, segons informa ACN.

La queixa catalana als caps de la seguretat europea radica en l’informe ’Tendències i situació del terrorisme de la Unió Europea 2023’. En un primer moment, aquest informe de l’Europol referent al 2023 va considerar l’independentisme català i basc com els “més actius i violents” a l’Estat. Posteriorment, l’agència va actualitzar el document, però va mantenir la menció a l’independentisme català i el basc a l’apartat sobre extremisme. Després d’una interpel·lació de Riba al comitè de Llibertat del Parlament Europeu al juny, el director executiu de l’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, va justificar aquesta consideració de l’independentisme català i basc en el fet que són els estats qui els notifiquen les dades. “Nosaltres no hem de qualificar els fets”, va argumentar Lecouffe.

Paral·lelament a les gestions de Riba, el grup dels Verds, del qual forma part ERC, ha demanat des del grup d’escrutini de l’Europol del Parlament Europeu modificar la metodología de l’informe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres