Política

caucas

Quatre soldats armenis morts en un intercanvi de foc a la frontera amb l’Azerbaidjan

Els dos països s’acusen d’haver disparat primer

Es tracta de l’incident més greu des de guerra llampec llançada per les forces azerbaidjaneses contra l’Alt Karabakh l’any passat

Almenys quatre soldats armenis han mort i un ha resultat ferit en un intercanvi de foc amb les forces de l’Azerbaidjan prop de la frontera comuna. Es tracta de l’incident més greu entre aquests dos països rivals des de la guerra llampec de l’estiu passat pel control de l’Alt Karabakh, que va acabar amb la reintegració d’aquest territori de majoria armènia a l’Azerbaidjan i que, el desembre passat, els dos estats exsoviètics s’haguessin compromès a negociar un acord per posar fi a dècades de conflicte.

El Ministeri de Defensa d’Armènia explica en un comunicat publicat per l’agència oficial Armenpress i recollit per l’agència Efe, que cap a 2/4 de sis de la matinada hora local (2/4 de dues de la matinada hora catalana) forces azerbaidjaneses han disparat contra posicions de l’exèrcit armeni a la regió armènia de Nerkin Hand, fronterera amb l’Azerbaidjan. La Guàrdia Fronterera de l’Azerbaidjan ha confirmat l’atac, que va qualificar d’“operació de venjança” en resposta a una provocació armènia que, segons Baku, va provocar un ferit a les files azerbaidjaneses. A més, l’Azerbaidjan ha advertit que a partir d’ara contestarà encara amb més fermesa a qualsevol acció que busqui agreujar la situació operativa a la frontera.

El Ministeri de Defensa d’Armènia ha negat que els seus soldats hagin obert foc primer. Les autoritats dels dos països caucasians, explica l’agència Efe, s’acusen mútuament de torpedinar el procés de normalització de les seves relacions que hauria de quedar ratificat amb la firma d’un tractat de pau després de la guerra de l’Alt Karabakh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries