Política

política

Vic aposta per l’activitat econòmica i la cohesió social

L’alcalde de Vic, Albert Castells, ha presentat, aquesta setmana, el pla d’actuació municipal (PAM) 2023-2027 que ha de ser, segons va dir Castells, el full de ruta que emmarca l’estratègia del govern municipal. El PAM presenta, d’una banda, els objectius estratègics i, d’una altra, les principals línies d’acció del govern municipal. L’equip de govern i el personal han desenvolupat conjuntament cinc grans eixos que són els puntals per desplegar els objectius estratègics fixats.

El primer d’aquests eixos és generar activitat econòmica i noves oportunitats, mentre que el segon preveu promocionar i projectar la ciutat. El tercer contempla fomentar el benestar i la qualitat de vida de la ciutat i el quart pretén avançar en seguretat, civisme i convivència. Finalment, el cinquè eix es basa a impulsar una ciutat sostenible i intel·ligent.

Aquests cinc grans eixos es repartiran en 35 objectius estratègics, que es desplegaran en 130 objectius operatius. Entre els 35 objectius estratègics destaca la voluntat de reorientar el model econòmic de la ciutat, així com el del fomentar el comerç de proximitat, l’activitat empresarial i l’ocupació. En el mateix àmbit econòmic, es preveu consolidar el model turístic de la ciutat i també l’oferta de fires, adaptant-la a les noves tendències.

Pel que fa als aspectes educatius i culturals, es vol promoure el creixement i la projecció de la Universitat de Vic, així com convertir la ciutat en un referent nacional de defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Amb la voluntat de crear una ciutat diversa i cohesionada, el PAM compromet un increment de recursos en matèria de seguretat i en programes per a joves amb conductes de risc, a més de combatre les actituds incíviques. Finalment, es preveu desplegar l’eix Ciutat connectada de l’estratègia de ciutat intel·ligent i també l’eix Administració digital de l’estratègia de ciutat intel·ligent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.