Política

rússia

La vídua de Navalni acusa Putin de mantenir el cos del seu marit com a ostatge

Denúncia que les autoritats encara no els han entregat les despulles de l’opositor rus mort fa més d’una setmana

Iúlia Navàlnaia, vídua del dissident rus mort sobtadament el 16 de febrer passat en un penal a Sibèria, ha exigit aquest dissabte a les autoritats russes que alliberin el cos del seu marit per poder enterrar-lo i ha acusat Vladímir Putin de torturar el cadàver.

En un vídeo de sis minuts publicat a YouTube, Iúlia Navàlnaia acusa el president rus de mantenir com a ostatge el cos del seu marit i qüestiona que sigui un creient ortodox com es vanta el mandatari rus.

“Torneu el cos del meu marit. Volem celebrar el seu funeral i entregar-lo a la terra, com Déu mana, com fan els ortodoxos. Entregueu-nos a Aleksei sense condicions”, exigeix.

En el vídeo, recollit per l’agència Efe i diversos mitjans internacionals, la vídua d’Aleksei Navalni recorda que el seu marit va morir el 16 de febrer passat i els inspectors russos van donar un ultimàtum aquest divendres a la mare de l’opositor rus perquè accepti un enterrament secret amb l’objectiu d’evitar manifestacions públiques de suport al dissident.

“En cas contrari, imaginant-s’ho, amenacen de fer alguna cosa amb el cos d’Aleksei”, explica. Iúlia Navàlnaia denuncia que les autoritats amenacen també d’enterrar el cos del polític a la presó “on va ser assassinat”.

“Soc perfectament conscient que tot això no s’ho va inventar un investigador de Salekhard –la ciutat més pròxima al penal on va morir Navalni–. Darrere d’això hi ha Putin”, assegura Navàlnaia en el vídeo, vestida de negra.

“El mateix Putin a qui li agrada mostrar-se com un creient ortodox”, diu la vídua del dissident rus i, afegeix, segons recull el diari britànic The Guardian: “Ja sabíem que la fe de Putin era falsa, però ara ho veiem més clar que mai”. “Cap veritable cristià podria fer el que està fent Putin ara amb el cos d’Aleksei”, afirma.

L’equip del dissident rus mort va presentar divendres una altra demanda davant els tribunals en virtut de l’article 244 del Codi Penal rus sobre “profanació del cos del difunt“.

Fa uns dies, la mare del polític mort també va enviar una carta al president rus per reclamar que li entreguin el cadàver del seu fill, mort sobtadament la setmana passada per “causes naturals”, segons la versió oficial que rebutja la família i els col·laboradors de Navalni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana