Política

tribunals

L’Audiència Nacional torna a rebutjar apartar García-Castellón del cas Tsunami

L’Audiència Nacional (AN) es manté ferma i ha tornat a rebutjar, per un defecte de forma, la petició d’un dels investigats del cas Tsunami Democràtic d’apartar-ne el jutge Manuel García-Castellón, en no considerar-lo imparcial per unes declaracions que va fer sobre la Llei d’amnistia, en tramitació al Congrés de Diputats.

La secció tercera penal e l’AN ha desestimat el recurs que va interposar el directiu d’Òmnium Cultural Oleguer Serra contra el rebuig del mateix magistrat contra la seva recusació. El tribunal admet que, segons la llei, concorre “causa d’inadmissió” i assumeix que s’ha produït alguna “infracció processal” en la tramitació de la recusació i fins i tot parla de “caos processal”, però rebutja que s’hagi produït cap indefensió a l’investigat i considera que hi ha un “defecte formal insubsanable” en faltar un poder especial en la recusació formulada.

Encara que avala la decisió del jutge García-Castellón de mantenir-se al capdavant de la causa, el tribunal qüestiona alguns dels arguments amb què va rebutjar de ple la recusació plantejada inicialment per Oleguer Serra, com el relatiu a l’”extemporaneïtat” de la petició. L’intent de recusació fa referència a les declaracions del jutge en contra de la tramitació de la llei d’amnistia, però l’AN considera que ““no cal analitzar si les manifestacions afecten la necessària aparença d’imparcialitat, independentment de la impressió que un tercer aliè al procés pugui tenir sobre l’oportunitat de fer-les”.

Les defenses d’altres dos investigats també va reclamar que s’apartés el jutge del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia