Política

Política

Vint entitats internacionals insten l’Estat a retirar el càrrec de terrorisme contra Tsunami

Vint organitzacions europees i internacionals han demanat a l’Estat que retiri els càrrecs de terrorisme que s’imputen a 12 persones presumptament vinculades al moviment del Tsunami Democràtic. En un manifest publicat aquest dimarts, les entitats denuncien que investigacions d’aquest tipus limiten els drets fonamentals i generen un efecte “dissuasiu” a l’hora d’implicar la societat civil en la vida política. “Les autoritats estatals tenen l’obligació de protegir i facilitar els drets fonamentals en comptes de sufocar-los”, subratllen. El document ha estat impulsat pel Fòrum Cívic Europeu (ECF) i compta amb les firmes d’Amnistia Internacional, la Lliga dels Drets de l’Home o l’Organització Mundial Contra la Tortura, entre d’altres.

En el text, segons informa l’ACN, es recorda que la llibertat d’assemblea -que inclou el dret d’organitzar protestes pacífiques- és un dret reconegut i protegit per la llei europea i internacional. Per això considera que les acusacions contra Tsunami Democràtic “no només contravenen el dret internacional, sinó que també generen un efecte dissuasiu sobre la població civil”.

En la mateixa línia, les organitzacions apunten que diversos països de la Unió -entre ells Espanya- han aprovat lleis de seguretat que han acabat restringint la llibertat de reunió i endurint les sancions vinculades a aquestes trobades. “Ja són diverses les organitzacions internacionals i de drets humans que han expressat la seva preocupació sobre la reducció dels drets civils a Europa”, lamenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.