Política

Pere Parramon serà el nou subdelegat del govern a Girona

Actualment és regidor del PSC a l’Ajuntament de la ciutat i, a més de doctor en història de l’Art, és professor, investigador, escriptor, gestor cultural i crític d’art

El doctor en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, Pere Parramon Rubio, serà el nou subdelegat del Govern a Girona, en substitució d’Albert Bramón que es jubila. El nou subdelagat és ara mateix regidor del PSC a l’Ajuntament.

Pere Parramon Rubio (Girona, 27 d’abril de 1977) és professor, investigador, escriptor, gestor cultural i crític d’art especialista en l’estudi i la mediació de l’art contemporani i de les relacions entre èpoques i artistes.

Va estudiar a l’escola pública Mare de Déu del Mont, de Girona, i a l’Institut Dalmau Carles, de Santa Eugènia, també a Girona. Es va llicenciar en Història de l’Art a la Universitat de Girona. També és màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, en Simbologia per la Universitat de Barcelona, i en Direcció de centres docents públics per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

És membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de la International Association of Critics of Art (AICA), va ser coordinador d’exposicions i adjunt a direcció de la Fundació Vila Casas entre 2001 i 2003, president de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona entre 2016 i 2018 i ha estat comissari d’exposicions al Centre Social i Cultural de la Fundació ”la Caixa” de Lleida; el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera; el Museu Frederic Marès de Barcelona; la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners; el Museu de Fotografia Contemporània de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí; Les Bernardes de Salt; el Museu de l’Empordà, a Figueres; el Museu de la Garrotxa, a Olot; el Museu d’Art de Granollers.

Ha estat professor a l’Institut Rafael Campalans, a Anglès, del qual en fou cap d’estudis (2008-2017) i director (2017-2021), i a l’Institut Jaume Vicens Vives, de Girona; actualment és professor a l’Institut Ermessenda de Girona. Ha estat professor associat de teoria de l’Art i d’anàlisi de mitjans de comunicació i actualment és professor associat d’Historiografia i Metodologia als estudis de Grau en Història de l’Art de la Universitat de Girona, i des de l’any passat d’Història de la moda en el Grau en Moda de l’ERAM i la Universitat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia