Política

judicial

L’Audiència Nacional rebutja arxivar la causa del 3% per al PDeCAT

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional (AN) ha rebutjat la petició formulada pel PDeCAT d’arxivar la causa del 3% que afectava a aquesta formació, amb l’argument que un jutjat mercantil de Barcelona ja ha acordat l’extinció del partit. Els magistrats de l’AN, però, s’han basat en una sentència del Suprem del 2017 que apunta que una societat extingida “conserva personalitat jurídica pel que fa a reclamacions pendents basades en passius sobrevinguts”, i per tant manté la “capacitat de ser demandada”.

El novembre del 2022 el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va acordar l’obertura de judici oral pel cas 3% contra el PDeCAT i CDC i els extresorers de CDC Germà Gordó i Andreu Viloca. Pedraz processava trenta persones físiques, entre les quals hi ha polítics, empresaris i funcionaris de diverses administracions públiques de Catalunya, així com 16 persones jurídiques



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.