Política

política

La Comissió de Venècia avala la llei d’amnistia

El dictamen de l’òrgan consultiu del Consell d’Europa determina que la norma no contradiu la separació de poders

Aval a la llei d’amnistia de la Comissió de Venècia. L’organisme consultiu depenent del Consell d’Europa que recentment va enviar una missió a l’Estat espanyol per analitzar la normativa en aquests moments a la comissió de Justícia del Congrés ha conclòs ja el seu informe que és favorable a la mesura de gràcia. El vist-i-plau a l’amnistia és un revés dur per al PP, que havia demanat el dictamen des del Senat.

Segons han confirmat fonts de la Moncloa, la Comissió de Venècia, integrada per experts independents en dret constitucional, considera que la norma, en cap cas, “afecta a la separació de poders”. I afegeix que la reconciliació és “un objectiu polític” legítim per a les amnisties. De fet, reconeix que es tracta d’una mesura de gràcia reconeguda per molts altres països després d’haver recollit informació de 54 altres estats.

Des de la Moncloa apunten que la Comissió estableix una sèrie de criteris per assegurar la legalitat de l’amnistia que ja es compleixen en l’actual redactat com ara el respecte al dret internacional, la seguretat jurídica al definir clarament els actes amnistiats i les excepcions, així com una tramitació que permeti el debat i la participació.

La Comissió de Venècia va visitar a primers de febrer Madrid. I, amb l’objectiu de fer el seu informe, una delegació formada per set integrants -juristes i dirigents polítics de diferents països- va mantenir entrevistes per mirar de copsar els diferents punts de vista sobre l’amnistia que s’està tramitant a la cambra baixa espanyola. Es van entrevistar amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, els presidents del Congrés i del Senat, els diputats de la Comissió de Justícia del Congrés, o el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia