Política

Política

Unes 300 persones donen suport a l’activista Dani Gallardo

Unes 300 persones han participat en la concentració de suport a Dani Gallardo davant del TSJC. L’acte, organitzat per Via Independència, ha comptat amb representants d’Òmnium Cultural i Meridiana Resisteix i amb represaliats com Roger Español.

En nom d’Òmnium Cultural, Elena Jiménez ha denunciat que “el cas de Dani Gallardo és una autèntica barbaritat” i “un judici polític”, i que “la condemna vol desactivar el suport des de fora dels Països Catalans”. En un context marcat per les negociacions de l’amnistia, Jiménez ha alertat que no n’hi ha prou amb aquesta norma, sinó que cal garantir l’exercici de drets fonamentals.

Per la seva part, l’expresa política durant el franquisme Elisenda Romeu ha recordat que “la repressió és històrica al nostre país” i ha carregat contra els partits polítics independentistes. “Per què la Generalitat no s’enfronta al govern de l’Estat? Per què no diu que els reprimits no han d’entrar a la presó? Per què no ho fan?”, ha preguntat la portaveu de la sectorial de persones represaliades de l’ANC.

A l’activista Dani Gallardo li van notificar el passat 26 de febrer que tenia tres dies per entrar voluntàriament a la presó per complir amb la condemna de quatre anys dictada pel jutge per haver participat en les manifestacions contra la sentència de l’1-O a Madrid. gallardo, però, no ho ha fet i previsiblement serà posat en ordre de cerca i captura.

Gallardo és el primer amb sentència ferma pels aldarulls posteriors a la sentència del procés. Al jove, que ja va estar un any en presó, se’l va condemnar per desordres públics i atemptat contra un agent de l’autoritat per haver donar un cop a un policia, uns fets que el gadità i la seva defensa han negat des del primer moment.

El passat 1 de juny el Tribunal Suprem va estimar parcialment el recurs de cassació de Gallardo. El tribunal va retallar-li una part de la condemna, que inicialment era de quatre anys i mig de presó i va quedar en quatre, però no va eximir-lo d’ingressar de nou en un centre penitenciari per complir els tres anys que li quedarien.

L’activista va ser detingut el 16 d’octubre de 2019 en una manifestació a Madrid de suport a Catalunya i va passar un any en presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia