Política

política

Els comuns presentaran una esmena a la totalitat dels pressupostos

El Govern diu que és una “mala notícia per la ciutadania”i reitera que no te marge en el Hard Rock

El PSC els acusa de posar com a excusa el macroprojecte per “pur interès electoral”

El ple se celebrarà en un sol dia, el dimecres 13 de març

En Comú Podem presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. Els comuns han decidit presentar l’esmena tot just una setmana més tard que el Govern aprovés els comptes al Consell Executiu i amb la negociació encara oberta. La discrepància amb el macroprojecte del Hard Rock ha estat ha estat l’argument que ha donat la seva líder, Jéssica Albiach, que ha assegurat que si l’executiu “descarta públicament” el projecte ells retiraran l’esmena. Està previst que el ple per al debat de totalitat se celebri en un sol dia. Serà la setmana que ve, el dimecres, 13 de març.

Encara que els comptes de l’executiu ja tenen el suport del PSC continuen sense comptar amb els vots necessaris per tirar endavant i caldria o els vots favorables o l’abstenció d’un altre grup.

Tot i que les negociacions amb els comuns eren les que estaven més avançades, el Hard Rock ha estat una de les qüestions que més ha encallat els converses, ja que En Comú Podem reclama el compromís del Govern per no aprovar el pla director urbanístic del macroprojecte.

“Càlculs partidistes”

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha considerat una “mala notícia” l’anunci dels comuns i ha lamentat que “costa d’entendre” tenint en compte que, segons ella, s’està avançant en les negociacions. Plaja ha assegurat que la negociació continua oberta, el govern té “voluntat total i plena” per arribar a un acord sobre les partides dels comptes i hi ha “marge de sobres” per assolir-lo, tot i que admet que ja queda «poc temps». En concret, poc més d’una setmana. En aquest sentit, ha indicat que s’atendran les peticions que posin sobre la taula si són “viables i possibles”. “Si tenen voluntat d’aprovar els pressupostos arribarem a un acord”, ha insistit, ja que ha recordat a més que les seves peticions tenen molts punts en comú amb les polítiques de la Generalitat. Això sí, ha deixat clar que el govern “no hi ha marge” per satisfer la línia vermella que han plantejat, que no és altra que s’aturi l’aprovació definitiva del pla director urbanístic del Hard Rock. “No és un projecte en què el govern se senti identificat, però fa la tasca que li pertoca, que és seguir la tramitació”, ha constatat, mentre ha recordat que el pla director fa anys que és sobre la taula i s’han aprovat igualment els pressupostos. “Confiem que els comuns no siguin capaços de tombar-los per càlculs partidistes, és una evidència que el Hard Rock és ja només una excusa”, ha certificat Plaja.

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Romero ha instat els comuns a “fer una reflexió” i ha recordat que el projecte de pressupostos no inclou cap partida per al Hard Rock i contempla increments de despeses en àmbits com l’educació, la sanitat o la mobilitat sostenible.

“Em costa pensar que votaran en contra d’un pressupost que té tants elements positius pel Hard Rock, quan el Hard Rock no és als pressupostos”, ha assenyalat Romero, que els ha demanat que “separin les coses” i diferenciïn entre l’aprovació dels comptes i el macrocromplex d’oci a Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries