Política

unió europea

L’Eurocambra demandarà la CE per desbloquejar els fons a Hongria

El Parlament Europeu vol descongelar el desemborsament de 10.000 milions d’euros

La comissió d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu ha donat llum verda a portar a la Comissió Europea (CE) davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) per descongelar el desemborsament de 10.000 milions d’euros a Hongria, segons ha explicat a Efe el president d’aquesta comissió parlamentària, Adrián Vázquez, aquest dimarts.

A porta tancada i per majoria àmplia, els coordinadors d’aquesta comissió parlamentària van decidir anit prosseguir amb aquesta demanda; tots els grups es van pronunciar a favor excepte els Conservadors i Reformistes (el grup de Vox), que no van ser presents, i la ultradreta d’Identitat i Democràcia, que va votar en contra.

El Parlament Europeu ha continuat elevant la pressió sobre la CE per la seva inacció respecte a la deriva il·liberal d’Hongria, a la qual recentment l’Executiu comunitari li va descongelar el desemborsament de 10.000 milions d’euros en fons europeus gràcies a una reforma judicial que, segons la Comissió Europea, va en la bona direcció, però que no és suficient per al Parlament.

Des que al gener el Parlament Europeu votés a favor de portar a la CE davant el TJUE, la comissió d’Assumptes Jurídics ha estat preparant la demanda en cooperació amb els serveis legals de l’Eurocambra.

Abans de presentar-la davant el tribunal europeu amb seu a Luxemburg, només falta el tràmit que la presidenta de l’Eurocambra i els líders de grup donin el seu vistiplau, previst per a aquest dijous en la seva reunió setmanal.

No és la primera vegada que el Parlament denuncia a la Comissió davant la justícia comunitària per la seva inacció respecte a l’estat de dret; ja ho va fer en 2021 quan es va demorar a aplicar un control de condicionalitat als fons previstos per a Hongria i Polònia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona