Política

política

La gestió al govern enfronta ERC i el PSC

Els republicans defensen la tasca “transformadora” de l’executiu d’Aragonès a qui els socialistes acusen “d’escaquejar-se de les seves responsabilitats”

Malgrat que Pere Aragonès ha signat avui el decret de convocatòria d’eleccions, des que dimecres passat anunciés l’avançament al 12 de maig que els partits van arrencar la maquinària per als comicis. Pere Aragonès, per ERC, i Salvador Illa, del PSC, són els dos únics candidats que han estat designats oficialment. I també que des d’aquest cap de setmana situen les línies mestres del que serà el relat electoral de cara al 12-M.

El d’ERC situa Aragonès com el “rival a batre” per part de la resta de formacions, en especial Junts, des del front independentista, i el PSC, des del front d’esquerres. Els republicans estan convençuts que tothom utilitzarà “totes les eines” per intentar abatre Esquerra, segons ha assegurat avui la seva portaveu, Raquel Sans.

Sans ha explicar que en la precampanya que s’obre fins al segon diumenge de maig, ERC defensarà la feina feta al govern de la Generalitat per “transformar” el país. En aquest sentit, Esquerra té “ganes” de confrontar el seu programa electoral amb el cap de llista del PSC, Salvador Illa, i amb Carles Puigdemont -que dijous confirmarà si es torna a presentar com a candidat de Junts. ERC celebra demà un Consell Nacional per donar el tret de sortida de la maquinària electoral.

Mentre ERC es concentra en Junts i el PSC, els socialistes ho fan tan sols en Aragonès, en la mirada posada en un executiu en solitari en què finalment s’ha vist forçat a anar a eleccions. Els socialistes, per tant, també es fixen en la gestió a l’executiu, però per criticar-la. La nova portaveu del partit, Núria Parlon, defensa que Catalunya necessita “un govern sòlid i fort” i ha acusat el govern del president Aragonès d’”escaquejar-se habitualment” de les seves responsabilitats.

Després de la reunió de l’executiva del PSC, Parlon ha afirmat que el debat sobre el model de finançament per a Catalunya marcarà la campanya electoral de les eleccions catalanes. La també alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha celebrat que qüestions com el finançament puguin posar-se sobre la taula i ho ha atribuït a la recent aprovació de l’amnistia. “D’alguna cosa està servint el procés de diàleg i l’amnistia; si parlem del finançament vol dir que som pel bon camí”, ha remarcat.

I en el triangle entreERC, Junts i el PSC, els comuns miren de treure el cap. Ho fan en contraposició amb els rivals d’espai a l’esquerra: els republicans i els socialistes. Els comuns han engegat la precampanya carregant contra ERC i PSC. El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha afirmat que els republicans “no se’n surten amb governar Catalunya” i ha posat com a exemples la gestió de la sequera, les protestes de la pagesia o els resultats “catastròfics” en educació. I ha apuntat que Aragonès és “incapaç de fer front als reptes de país”. Mena també ha advertit que el 12-M la “solució no passa pel desarrollisme del PSC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona