Política

estat espanyol

Arxivada la denúncia del PP contra Sánchez per Air Europa

L’Oficina de Conflictes d’Interessos conclou que el president espanyol no tenia base per abstenir-se

L’Oficina de Conflictes d’Interessos ha arxivat aquest dilluns la denúncia del PP contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per no abstenir-se en les reunions del Consell de Ministres que es va decidir sobre el rescat d’Air Europa a causa del presumpte vincle de la seva esposa, Begoña Gómez, amb l’aerolínia.

Després d’estudiar la denúncia presentada pel partit d’Alberto Núñez Feijóo, l’organisme entén que no es dona el supòsit previst en la llei d’alts càrrecs que permeti considerar que el president espanyol “hagi pogut incórrer en una causa d’abstenció que obligui a iniciar un procés d’investigació en ordre a depurar responsabilitats, per la qual cosa procedeix a l’arxivament de la denúncia”, segons recull l’agència Efe, que ha tingut accés a la resolució.

La portaveu del PSOE, Esther Peña, ha emmarcat la denúncia del PP contra Sánchez en una operació de “soroll” per “tapar” altres escàndols, en al·lusió al cas per frau fiscal que afecta l’empresari Alberto González Amador, parella sentimental de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Des del PP, en canvi, apunten que no els ha sorprès la resolució perquè és un “òrgan del govern nomenat pel govern” i insisteixen en el fet que hi va haver un “conflicte d’interessos real”.

En la roda dels dilluns del PSOE, Peña ha anticipat la reacció dels populars i ha apuntat que la resposta dels d’Alberto Núñez Feijóo seria dir que l’organisme està “al servei” de l’executiu. “Molt soroll, sense cap base jurídica i sempre acusant persones que no apareixen enlloc quan no donen explicacions els que sí que apareixen”, ha agregat en roda de premsa en referència al portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado.

El PP, per la seva part, ha lamentat la decisió de l’oficina i han anunciat una “bateria de preguntes” per determinar si Begoña Gómez actuava com a “mediadora o aconseguidora” d’Air Europa en una derivada del denominat cas Koldo.

El PP, per la seva part, ha lamentat la decisió de l’oficina i han anunciat una “bateria de preguntes” per determinar si Begoña Gómez actuava com a “mediadora o aconseguidora” d’Air Europa en una derivada del denominat cas Koldo..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador