Política

estats units

Trump no pot pagar una fiança per a apel·lar un cas

Els seus advocats diuen que no poden reunir els 464 milions per presentar una apel·lació a Nova York per un cas de frau

L’expresident estatunidenc Donald Trump no pot pagar una fiança de 464 milions de dòlars per a apel·lar un cas de frau a Nova York, segons van indicar aquest dilluns els advocats de l’eventual candidat republicà a les eleccions presidencials.

Els advocats de Trump i dels altres acusats en el cas de frau han argumentat que els era “impossible” obtenir una fiança d’apel·lació completa.

“Els continus i diligents esforços dels demandats han demostrat que una fiança per la suma total de la sentència és ‘una impossibilitat pràctica’”, han escrit els advocats.

A més, l’equip legal ha assenyalat que s’havien acostat a aproximadament 30 companyies d’assegurances a través de quatre corredors diferents i que han passat “incomptables hores negociant”, però no han aconseguit un assegurador.

Un jutge de Nova York va ordenar al febrer a Trump i a altres acusats pagar un total de 464 milions de dòlars en danys amb interessos per violar un estatut antifrau de Nova York. D’aquest total, a Trump se li va ordenar pagar 454 milions de dòlars.

Els advocats de Trump han demanat a un tribunal d’apel·lacions que retardi l’emissió de la fiança fins que l’apel·lació del cas hagi acabat en el tribunal.

A Nova York, els acusats en casos civils han de pagar una fiança per un valor d’almenys el 110% de la suma de la sentència per a retardar el pagament de la multa mentre apel·len, per la qual cosa la fiança d’apel·lació de Trump és de 464 milions de dòlars.

Si Trump i els altres acusats no poden obtenir la fiança com ho exigeix la llei de Nova York, és possible que no puguin apel·lar els danys i els interessos que se’ls va ordenar pagar.

A principis d’aquest mes, Trump ja va pagar una fiança de gairebé 92 milions de dòlars per a apel·lar els 83,3 milions de dòlars en danys i perjudicis que un jurat li va ordenar pagar a l’escriptora E. Jean Carroll per un altre cas diferent de difamació en negar les seves acusacions d’agressió sexual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona