Política

tribunals

El TSJC rebutja la recusació a Barrientos però podria ajornar el judici a Jové pel 12-M

El tribunal pregunta a les parts si els interferirà en la campanya electoral

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de recusació feta pel president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, contra el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, per les declaracions d’aquest últim sobre l’aplicació de la llei d’amnistia. Barrientos és un dels tres magistrats que jutjarà Jové a partir del 10 d’abril per la seva implicació en l’1-O. La magistrada ha considerat que, encara que es pugui entendre que l’opinió de Barrientos és contrària a l’aprovació de la llei, això “no permet intuir que existeixi un interès del recusat en el resultat del judici”.

Barrientos havia assegurat a finals de febrer que la llei “privilegia una part davant del conjunt de la ciutadania”, que “mai podrà ser esgrimida com un element de pacificació, sinó de discòrdia” i va parlar “d’espais d’impunitat”. Les crítiques es van dur a terme quan la llei no estava ni en tramitació, ja que es va aprovar fa una setmana i queda pendent de la tramitació al Senat que el PP i Vox estan alentint.

En la resolució, la magistrada argumenta que entén que Jové pateixi per la màxima imparcialitat dels que el jutjaran però insisteix que “no qualsevol manifestació relacionada amb la llei d’amnistia pot ser interpretada com a símptoma d’interès directe o indirecte en una causa”.

En una mateixa providència, el TSJC demana a les parts si veuen convenient ajornar la vista del judici, que coincidirà amb la precampanya electoral. El portaveu d’ERC Josep Maria Jové, Lluís Salvador, actual president del Port de Barcelona, i l’actual consellera de Cultura, Natalia Garriga, estan citats per a la vista del judici el dia 10 d’abril. Segons el tribunal, caldria evitar “interferències recíproques entre el procés electoral democràtic i la necessària calma que ha de presidir el judici”. En cap cas, recorda que la Llei d’amnistia en tràmit pugui afectar la celebració del judici, com havien demanat d’anular els tres alts càrrecs d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona