Política

rússia

Augmenten a 137 els morts en l’atac a la sala de concerts de Moscou

Els ferits en l’atemptat reivindicat per Estat Islàmic se situen en 154

Les autoritats russes han elevat aquest diumenge a 137 la xifra de morts en l’atac de divendres a la sala de concerts Crocus City Hall, situada als afores de Moscou, quan un grup d’homes armats va irrompre a l’auditori i va obrir foc indiscriminadament amb armes automàtiques contra el públic abans de provocar un gran incendi.

Entre les víctimes hi ha tres criatures. Segons les últimes dades proporcionades per les autoritats, l’atemptat ha deixat també 154 ferits, la majoria dels quals continuen hospitalitzats i la meitat es troben en estat greu.

Rússia viu aquest diumenge una jornada de dol nacional per les víctimes de la massacre. Des de primera hora del matí els moscovites dipositen flores en el lloc de l’atemptat, el pitjor dels últims vint anys a la capital russa, mentre les banderes de totes les institucions oficials en el país i les situades a l’estranger onegen a mil pal. Museus, cinemes i teatres tancats.

Les forces de seguretat ucraïneses han detingut fins ara onze persones per la seva presumpta vinculació amb el bany de sang. Quatre dels arrestats haurien participat personalment en l’assalt. Estat Islàmic reivindicat l’autoria de l’acció terrorista i ha publicat un vídeo a la xarxa dels atacants t enregistrat amb càmeres corporals i en el qual se senten crits de “déu és el més gran”. Tot i això, el president rus, Vladímir Putin, va obviar la reivindicació en el discurs que va dirigir dissabte a la nació. Moscou s’entossudeix a intentar vincular la massacre amb Ucraïna. Les autoritats ucraïneses neguen qualsevol vinculació amb el bany de sang.

Zelenski contraataca

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va replicar a l’assenyalament rus en un missatge dissabte al vespre. Visiblement molest, Zelenski va acusar Putin de voler carregar les culpes de l’atac a Kíiv. “Els que va passar a Moscou és obvi: Putin i la resta de bastards intenten carregar als altres la culpa” de l’atemptat. I, afegeix: “En comptes d’ocupar-se dels seus ciutadans russos i dirigir-se a ells, Putin va romandre en silenci un dia, pensant com vincular això amb Ucraïna”, va etzibar el mandatari ucraïnès.

Els combats a Ucraïna s’intensifiquen

L’intent de Moscou de vincular Kíiv amb l’atac sense cap prova podria utilitzar-se per intensificar els atacs sobre Ucraïna. L’exèrcit rus ha llançat aquest diumenge una gran ofensiva contra Ucraïna amb el llançament de més de cinquanta míssils i drons contra la capital, Kíiv, i la regió de Lviv. Un dels míssils ha penetrat a l’espai aeri de Polònia, la qual cosa ha activat l’alarma de Varsòvia. Les forces ucraïneses hi ha contraatac colpejant dos vaixells russos i un centre de comunicacions a Sebastòpol, a la Crimea ocupada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries