Política

guerra a gaza

Israel bombardeja la Franja mentre Hamàs nega avenços en les negociacions per una treva

L’exèrcit israelià ataca el nord, el centre i el sud de l’enclavament palestí, on els morts superen ja els 33.200

El plom israelià continua caient del cel sobre la Franja de Gaza. Després de la retirada tàctica de la major part de les tropes del sud de la Franja, l’exèrcit israelià ha bombardejat aquest dilluns l’enclavament palestí, on es compleixen ja més de sis mesos de guerra i els morts superen els 33.200. Les forces israelianes han atacat el nord, el centre i el sud de la Franja, mentre les negociacions sobre un alto el foc que se celebren des de diumenge al Caire (Egipte) es trobarien estancades després que Hamàs hagués negat les informacions de mitjans egipcis que parlaven de progressos.

Fonts de Hamàs citades per la cadena qatariana Al-Jazeera han dit aquest dilluns que no s’havien produït “avanços” en aquesta nova tanda de converses a la capital egípcia a la qual també participen delegacions d’Israel, Qatar i els Estats Units. Israel i el moviment islamista palestí van enviar delegacions a la capital egípcia diumenge després de l’arribada a la ciutat del director de la CIA, William Burns, la presència del qual evidència la creixent pressió nord-americana per obtenir un acord per alliberar els ostatges israelians que continuen retinguts a Gaza i alleugerir la crisi humanitària a l’enclavament palestí. Una pressió que ha augmentat després del fort revés de la setmana passada a la imatge d’Israel per l’atac que va matar set cooperants a l’enclavament palestí.

“No hi ha cap canvi en la posició” d’Israel, va dir un alt funcionari de Hamàs citat pel diari israelià en anglès The Jerusalem Post, en al·lusió a les negociacions. “Encara no hi ha progressos”, hi va afegir. Poc abans, el canal de televisió egípcia Al-Qahera News, controlat per l’Estat, havia citat el comentari d’una font egípcia d’alt rang que assenyalava que s’havien produït “avenços” en les converses amb acords en alguns punts dels temes en discussió. També el mitjà israelià KAN News va informar de progressos en les converses entre Hamàs i Israel.

Unes negociacions que van arrencar diumenge, just el dia que es complia mig any de guerra a la Franja de Gaza i Israel anunciava la retirada tàctica de la majoria de les tropes del sud de l’enclavament palestí, però no totes. Una decisió que no significat, ni de bon tros, que la campanya militar israeliana en represàlia pel brutal atac de Hamàs del 7 d’octubre passat al sud d’Israel hagi acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona