Política

POlÍTICA

L’activista gironí Josep Campmajó confirma que fa 22 setmanes que és a Suïssa

L’activista gironí Josep Campmajó confirma a través d’un enregistrament que fa 22 setmanes que viu exiliat a Suïssa. Aquest matí s’ha fet pública una roda de premsa a Girona en què s’ha presentat el Grup de Suport a Josep Campmajó. En un comunicat afirmen que “dins la causa oberta a l’Audiència Nacional espanyola contra diverses persones, representants polítics, periodistes i membres de la societat civil, acusades de terrorisme pel cas de Tsunami Democràtic, sorgit l’any 2019 amb l’objectiu de protestar contra la desproporcionada i injusta sentència dictada pel Tribunal Suprem contra els líders del referèndum celebrat el 1r d’octubre del 2017, hi ha el gironí Josep Campmajó i Caparrós, vinculat al comerç i al teixit associatiu de la ciutat, on viu i treballa”.

En el comunicat s’assegura que “Josep Campmajó ha sigut una persona ben activa en el procés, sempre no-violent, d’alliberament nacional i especialment implicat i un referent de GironaVota, la plataforma unitària de l’independentisme gironí. També va formar part del grup impulsor del Consell Local de la República de Girona”.

Aquest grup de suport, el qual avui es fa públic, s’ha creat per donar suport a la seva resistència política, però també a la de tots els represaliats per l’estat espanyol. “L’objectiu -han manifestat- és anar informant de tot el que fa referència a la seva causa i poder activar, en el moment que sigui necessari, totes les accions, mobilitzacions, caixa de resistència..., donar-li suport i acompanyar-lo en tot allò que li calgui”.

El Grup de suport es fa seu el manifest presentat el passat 26 de febrer a Barcelona sota el lema “Protestar no és terrorisme”, que remarca que investigar per terrorisme un moviment pacífic amb l’únic objectiu de criminalitzar la protesta, limitar els drets fonamentals i silenciar la dissidència política és una actuació de caràcter autoritari que restringeix l’espai de la societat i posa en perill els principis democràtics i de l’estat de dret.

“Aquesta criminalització té un efecte dissuasiu dirigit a tota la societat perquè persegueix el mecanisme principal mitjançant el qual defensen els drets i llibertats tota mena de col·lectius i organitzacions; i això no ho podem permetre. Si els actes pels quals volen encausar en Josep són terrorisme, molts dels ciutadans gironins també ho som. Si ens toquen a un, ens toquen a totes”, asseguren.

Adhesions obertes

Un dels portaveus del grup, Tavi Casellas, ha recordat que una de les prioritats serà garantir una caixa de resistència amb donatius econòmics, a més de “cobrir el cost dels advocats defensors o possibles fiances, i també el dia a dia, perquè l’exili no és barat, sinó molt car”. Al web han obert igualment un espai per a les adhesions de particulars i entitats, entre les quals el col·lectiu ja arrenca amb la implicació dels Consells Locals de la República gironins, l’ANC i ADIC Girona, l’Ateneu 24 de Juny o Òmnium Garrotxa.

Des del govern gironí, l’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), i els portaveus de Junts, Gemma Geis, i ERC, Quim Ayats, també han mostrat el seu suport unitari “a tots els encausats i a la lluita no violenta per la independència d’aquest país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia