Política

Guerra a Gaza

Hamas diu que no disposa dels 40 ostatges necessaris per a l’alto el foc

L’organització palestina comunica als negociadors que no troba prou dones i homes malalts o grans per intercanviar en la primera fase

Israel pressiona perquè el grup islamista alliberi homes més joves i fins i tot soldats

Les negociacions per a una treva que doni un respir a l’assetjada Franja de Gaza han ensopegat amb un nou entrebanc. I és que hi podria haver molts més ostatges morts o desapareguts dels que es pensava.

Hamàs ha comunicat als mediadors internacionals que actualment no pot identificar i localitzar els quaranta captius necessaris per a la primera fase de l’alto el foc, segons una font oficial israeliana i una altra relacionada amb la negociació consultades per la cadena CNN.

El marc negociador que es discuteix actualment preveu que durant la primera pausa dels combats de sis setmanes es produeixi un intercanvi de quaranta israelians segrestats –totes les dones i també els homes grans o malalts– per centenars de detinguts palestins que són a presons israelianes. Segons les dues fonts consultades, el grup islamista palestí no té prou ostatges vius que corresponguin a aquests criteris.

És per això que Israel pressiona ara en les negociacions perquè Hamàs alliberi en la primera fase també homes més joves, inclosos soldats. Es creu que la majoria del centenar de segrestats que continuen vius són efectius de les Forces de Defensa d’Israel (FDI) o homes en edat militar. Hamàs estaria reservant els ostatges d’aquesta categoria per utilitzant-los en fases posteriors de la negociació a canvi de concessions més significatives, inclosos presoners palestins d’alt nivell i un alto el foc definitiu.

Les autoritats israelianes calculen que 33 dels 129 captius que continuen a Gaza haurien mort. El missatge de Hamàs als negociadors fa témer que la xifra encara pugui ser més alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia