Política

Guerra a Gaza

Israel inicia una ofensiva al camp de Nuseirat, al centre de la Franja

Almenys sis palestins moren en el bombardeig d’un mercat a la Ciutat de Gaza

L’exèrcit israelià anuncia la mort d’un alt càrrec de Hamàs a Rafah, responsable del finançament de les activitats militars del grup

L’exèrcit israelià ha iniciat aquest dijous una ofensiva terrestre al centre de la Franja de Gaza, a la sector del camp de refugiats de Nuseirat.

Segons l’agència palestina Wafa, tancs israelians han penetrat a la part nord del campament amb el suport aeri d’helicòpters de combat i han destruït diversos edificis residencials. Segons la mateixa font, almenys cinc persones han mort i diverses més han resultat ferides en el bombardeig d’un bloc d’apartaments i una escola de Nuseirat. També hi ha hagut un nombre indeterminat de víctimes en l’atac al mercat del camp.

Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han confirmat en un comunicat que soldats de la Brigada 401i altres unitats sota el comandament de la Divisió 162 han iniciat aquesta matinada “una operació per eliminar terroristes i destruir la infraestructura terrorista al centre de la Franja de Gaza”.

La nota afegeix que abans del desplegament de les tropes, diverses aeronaus han atacat “desenes d’infraestructures terroristes a sobre i a sota terra” en coordinació amb la Brigada 215. Segons les FDI, els atacs aeris s’han realitzat seguint unes orientacions precises d’intel·ligència que indicaven la presència d’infraestructures i milicians a la z ona. A més, les forces navals han bombardejat la zona costanera del centre de Gaza en suport dels soldats que operaven sobre el terreny.

Durant l’ofensiva, les tropes israelianes han localitzat diverses llançadores a la zona i han identificat “un terrorista armat” qua a sortit del pou d’un túnel. El combatent ha estat atacat per un avió de caça.

Wafa també informa que la força naval israeliana ha bombardejat avui “cases de civils” al campament de refugiats d’Al Shati, al litoral de la Ciutat de Gaza. A més, els bombardejos aeris a diferents parts de la ciutat han provocat diverses víctimes i la destrucció de moltes propietats. Segons l’agència palestina, almenys sis persones han mort i vint més han resultat ferides en un atac al concorregut Firas Market. Els equips de rescat encara treballen per recuperar cossos i persones atrapades sota la runa.

El tsahal, l’exèrcit israelià, ha informat avui de la mort d’un alt càrrec de Hamàs responsable del finançar el grup palestí a Rafah, Nasser Yakob Jabber Nasser, com a resultat d’una operació conjunta amb el servei d’intel·ligència interior, el Shin Beth.

Segons les FDI, Nasser va participar en “el finançament central de les activitats militars de Hamàs a Rafah”. En aquest sentit, la nota afegeix que el passat desembre va transferir “centenars de milers de dòlars” per a aquestes activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia