Política

guerra a europa

Rússia ataca infraestructures energètiques al sud d’Ucraïna

Les autoritats ucraïneses ordenen l’evacuació de 182 nens amb les seves famílies de la zona de Khàrkiv

Rússia ha tornat a dirigir els seus habituals atacs nocturns contra infraestructures energètiques del sud d’Ucraïna, segons ha explicat aquest divendres la responsable de premsa del Comandament Sud ucraïnès, Natalia Gumeniuk, en una intervenció en el servei nacional televisiu de notícies recollida per Efe.

Segons la portaveu militar, les forces russes han atacat aquesta matinada amb drons Shahed infraestructures del sistema d’energia de les regions d’Odessa, Mikolàjiv, Kherson i Dnipropetrovsk. Els fragments d’un dels drons interceptats han caigut en una infraestructura elèctrica situada a Dnipropetrovsk i ha provocat un incendi.

La Força Aèria ucraïnesa ha informat també del llançament dijous a la nit per part de Rússia d’un total de disset drons kamikaze Shahed, dels quals setze van ser neutralitzats per les defenses aèries a l’oest d’Ucraïna, i a les regions esmentades per Gumeniuk.

Rússia va iniciar al març una nova campanya d’atacs contra el sistema elèctric ucraïnès que ha destruït part de la capacitat de generació d’Ucraïna. Durant la matinada d’aquest dijous, les forces russes han disparat prop de vuitanta míssils i drons contra territori ucraïnès i han malmès diverses centrals elèctriques. A la regió de Kíiv, l’atac rus ha destruït la principal central tèrmica de la zona.

Mentrestant, les autoritats ucraïneses han ordenat l’evacuació d’un total de 182 nens amb les seves famílies de 47 localitats situades prop de la línia de contacte a la regió nord-oriental de Khàrkiv, fronterera amb Rússia i per la qual passa el front de guerra. El cap de l’Administració Militar de la regió de Khàrkiv, Oleg Siniegúbov, ha explicat que s’han establert rutes per dur a terme l’evacuació.

Els desplaçats s’allotjaran de manera temporal en allotjaments habilitats per les autoritats ucraïneses, que ordenen periòdicament l’evacuació forçosa de famílies amb menors en llocs pròxims al front d’especial perillositat. La regió de Khàrkiv és una de les més castigades per la campanya militar russa contra Ucraïna. Les forces russes ataquen aquesta part d’Ucraïna diàriament amb foc d’artilleria, míssils, drons i bombes aèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona