Política

Política

La fiscalia envia a Anticorrupció la denúncia de Trapero contra la policia patriòtica

La Fiscalia de Barcelona ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció, amb seu a Madrid, la denúncia de l’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero contra la policia patriòtica per intentar-lo implicar en un cas de tràfic de drogues emmarcat en l’Operació Catalunya. Ara, la fiscalia Anticorrupció, segons informa Efe, haurà de decidir si veu indicis de delicte per obrir una investigació.

Trapero va interposar la denúncia el gener passat arran de les informacions periodístiques que apuntaven que membres de la “policia patriòtica” van maniobrar per involucrar-lo en el cas Macedònia, una causa de tràfic de drogues que investigava el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre.

Paral·lelament a la denúncia de Trapero, la Fiscalia Superior de Catalunya indaga si la Policia va investigar irregularment l’exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol, en l’època del govern popular de Mariano Rajoy, també en el marc de l’Operació Catalunya.

Les informacions per les quals Trapero ha denunciat ser víctima de l’operació Catalunya es basen en unes notes informatives que el comissari José Manuel Villarejo va redactar entre el juliol i el setembre de 2013 i que van ser remeses a la Direcció Operativa de la Policia Nacional i al Ministeri d’Interior.

Segons aquestes notes, la policia patriòtica va intentar involucrar el major en el cas Macedònia, una investigació que es va iniciar arran d’informes de la Direcció d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra davant les sospites que diversos agents del cos, entre ells un subinspector que va estar a la presó preventiva, podien estar rebent dons d’una banda de narcotraficants.

Pel cas Macedònia, la instrucció del qual es va prolongar una dècada en què Trapero va estar en el punt de mira de la investigació judicial, van ser jutjades 17 persones, entre ells el subinspector dels Mossos, per a qui la Fiscalia demanava 11 anys de presó però que va acabar absolt perquè no es va poder acreditar que estigués a sou de la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona