Política

POLÍTICA

Alejandro Fernández (PP) promet la creació d’una oficina antiocupes

El candidat del PP a les eleccions del 12-M, Alejandro Fernández, promet combatre “sense complexos” les ocupacions il·legals d’habitatges. Pel líder dels populars, Catalunya “s’està convertint en l’autèntic paradís de l’ocupació” a Europa i per aquest motiu ha proposat crear una “oficina antiocupes” com la que ha posat en marxa l’alcalde Xavier Garcia Albiol a Badalona, segons recull l’ACN. Aquesta mesura, que està en vigor des del juny, “està donant resultats excel·lents”, segons el PP. En una atenció als mitjans des de Gavà –on ha visitat les festes de les falles–, Fernández també ha apostat per “canviar la legislació” per tal de garantir que “es pugui fer fora” un ocupa en un màxim de 24 hores.

Pel PP és una “autèntica vergonya” que Catalunya concentri el 42% de les ocupacions il·legals de tot l’Estat. Fernández també assegura que les persones que pateixen aquests problemes “se senten desemparades” i critica que els cossos de seguretat no puguin actuar “amb diligència” per accelerar els desallotjaments de les propietats ocupades.

“La constitució recull el dret a l’habitatge, però aquest dret l’han de garantir els poders públics amb les seves polítiques, no els propietaris particulars”, defensa . “El dret a la propietat i el dret a l’habitatge no estan enfrontats, són compatibles”, afegeix

Compromís de Cs

D’altra banda, el cap de campanya de Ciutadans, Jordi Cañas, ha presentat aquest dissabte, a les portes del Parlament, un document amb un “compromís de lleialtat constitucional”, a través del qual Cs es compromet a no pactar ni fer cap mena d’aliança amb les forces independentistes després del 12-M. També ha reclamat a la resta de formacions no independentistes que se sumin a la iniciativa i la “posin per escrit”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona