Un estudi dóna tres eurodiputats a ERC i pronostica que CiU i ICV es mantindran amb un

Quan falten tot just dos mesos per a les eleccions europees del 7 de juny, un estudi de la London School of Economics i el Trinity College de Dublín indicava ahir els primers pronòstics. El treball, fet per tres politòlegs, augura un gran creixement a la candidatura d'ERC, encapçalada per Oriol Junqueras, que passaria d'un representant a l'eurocambra a tres, mentre que CiU i ICV es mantindrien amb un cadascun. La victòria continuaria essent per al PP, que amb 21 escons perdria tres eurodiputats, per sota dels sis que perdria el PSOE, que baixaria dels 24 als 18. La UPD de Rosa Díez i el BNG també aconseguirien cadira a l'eurocambra, amb dos i un escó, respectivament.

L'estudi, encarregat per la consultora Burson-Marsteller, demostra que els socialistes són els més afectats per la crisi. El treball, fet amb un mètode que combina enquestes, està fet en base a les aliances dels comicis del 2004 sense tenir en compte que les coalicions que concorreran el 7 de juny han canviat. Presenta conjuntament els resultats de Galeuscat, malgrat que tan sols CiU i el PNB repeteixen, ja que el BNG ha decidit associar-se amb ERC. Els nacionalistes catalans –amb Ramon Tremosa al capdavant–, bascos i gallecs s'emportarien un 5,2% dels vots, amb un representant per cap. L'aspirant d'UDC es quedaria fora de l'eurocambra.

El republicà Junqueras doblaria el percentatge de vot de la candidatura d'ERC, i passaria del 2,5% al 6,1%, percentatge que es traduiria en tres eurodiputats per a l'Aliança de l'Europa dels Pobles. L'estudi, però, no esmenta Aralar nou company d'Esquerra, ni tampoc EA. Izquierda Unida i IU també millorarien el resultat, però es quedarien amb un representant respectivament, com ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona