Política

GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

La candidatura del PSC a les comarques de Girona ha mostrat el seu suport a l’empresariat de la demarcació en una trobada amb representants de la indústria, el comerç i el turisme de la Selva. “El sector empresarial ha de tenir suport i estabilitat per ser encara més competitiu. La pandèmia i la sequera han afectat en negatiu el sector. L’estabilitat i el treball rigorós de la Generalitat han d’ajudar a sortir enfortits d’aquests anys difícils”, ha assegurat Sílvia Paneque, número u de la llista a les eleccions catalanes. A Paneque l’han acompanyada el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, el número dos de la llista, Víctor Puga, i els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar, Jordi Hernández i Adrià Lamelas, entre d’altres.

La candidata del PSC ha posat com a exemples l’aeroport de Girona-Costa Brava, la C-32 o les variants de Les Presses i Olot, la modernització de la xarxa ferroviària i el corredor mediterrani com a infraestructures pendents de la Generalitat que han de contribuir a la competitivitat del país. Per la seva part el ministre Hereu ha assenyalat que cal “més eficiència sostenible i innovació digital, més visió energètica per un país més preparat per al turisme sostenible i l’aposta urgent i vital per a la industria per fer de Catalunya un referent a l’Estat i a Europa”.

Entre d’altres projectes, els socialistes gironins proposen desencallar infraestructures bàsiques determinants com el baixador ferroviari a l’aeroport, estendre polítiques de modernització i digitalització de les PIMES, estudiar mesures de suport a pimes i autònoms davant de procediments concursals, establir línies de finançament específiques per pimes per pal·liar les conseqüències de les pujades dels tipus d’interès i de les restriccions d’accés al crèdit o impulsar un pla de suport a la pagesia de les comarques gironines.

Els PSC també contempla presentar un Pla de Digitalització específic per al sector del comerç a les comarques gironines, promoure un pla d’actuació específic en els municipis de les comarques gironines més afectats per la desertització comercial i enfortir el model de Denominacions d’Origen Protegida (DOP), les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), les Especialitats Tradicionals Protegides (ETP), la Producció Ecològica i enfortir el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]