Política

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

El candidat de Comuns Sumar per a les comarques gironines, Eloi Badia, ha visitat avui Regencós que, amb 271 habitants censats, és una de les 153 localitats de la demarcació considerada petit municipi. Acompanyat de l’exdiputat i regidor de Regencós, Marc Vidal, han parlat de les principals problemàtiques d’accés a serveis bàsics que pateixen els pobles. “A Regencós la doctora només ve dues hores a la setmana i per anar al CAP de Palafrugell no hi ha mobilitat compartida”, ha explicat Vidal.

Dels 221 municipis de les comarques gironines, 153 tenen menys de 2.000 habitants i, d’aquests, 72 en tenen menys de 500, és a dir, son micropobles. “Qualsevol veí o veïna de qualsevol municipi gironí ha de poder accedir a serveis bàsics de manera equitativa”, ha explicat Eloi Badia, “per això és imprescindible que cada municipi tingui una escola rural i un consultori mèdic”. Els Comuns volen elaborar, en els primers cent dies, una cartera de serveis específica per als municipis petits amb l’objectiu de garantir l’equitat territorial en drets i garanties civils.

Els petits municipis també comparteixen problemàtica d’accés a l’habitatge que impedeix arrelar nous habitants. En aquest sentit, els Comuns volen elaborar un marc legislatiu que permeti una discriminació positiva especialment en temes com habitatge, promoció econòmica o fiscalitat. “Fomentarem la rehabilitació i recuperació de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable i garantirem una oferta pública d’habitatge assequible”, ha proposat Badia. Els Comuns consideren inajornable també garantir l’accés a la connectivitat digital i treballar per una diversificació de l’economia que garanteixi l’emprenedoria i industria de proximitat. “Cal crear prosperitat per promoure l’arrelament de la població en aquests municipis”, ha afegit Badia, que ha conclòs destacant la necessitat de “revisar sense demora la legislació existent per adaptar-la a la realitat dels pobles petits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]