Política

guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel per por a una gran operació a Rafah

L’exèrcit israelià manté intensos bombardejos sobre la ciutat del sud de la Franja de Gaza

Els Estats Units han elevat la pressió per intentar dissuadir Israel de la seva ofensiva contra Rafah. L’Administració de Joe Biden ha passat de les paraules als fets i, primera vegada, ha aturat l’enviament d’ajuda militar a Israel. Van frenar la setmana passada un enviament de bombes a Israel davant la preocupació que dugués a terme l’anunciada ofensiva terrestre a Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza. La informació ha estat avançada aquest dimecres per la premsa nord-americana i posteriorment confirmada pel cap del Pentàgon, el general Lloyd Austin.

“En aquests moments estem revisant alguns enviaments d’assistència de seguretat a curt termini en el context dels esdeveniments que tenen lloc a Rafah”, ha afirmat el cap del Pentàgon, durant una compareixença en un subcomitè del Senat.

L’enviament consistia en 1.800 bombes de 907 quilos i 1.700 bombes de 226 quilos, segons els mitjans nord-americans. Israel no ha “respost plenament” a les preocupacions de Washington sobre les necessitats humanitàries dels civils a Rafah, ciutat que dona refugi a més d’un milió i mig de desplaçats palestins que no tenen cap més lloc on anar, segons les informacions avançades pels mitjans. Els Estats Units s’oposen a una operació a gran escala a Rafah, a tocar de la frontera amb Egipte i últim refugi dels gazians. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha ignorat tant la petició dels Estats Units com les súpliques de la comunitat internacional perquè no continués endavant amb els seus plans contra Rafah.

Els tancs israelians van prendre ahir la banda palestina del pas fronterer ofegant la ciutat, que ha quedat totalment aïllada. Israel controla ara tots els passos fronterers. Ningú pot entrar ni sortir de l’enclavament palestí. I tampoc entra ajuda humanitària. De moment, els tancs s’han quedat als afores de la ciutat. No han entrat dins en el nucli urbà. L’operació terrestre hauria quedat, de moment, frenada. Tot i això, els bombardejos sobre Rafah no han cessat durant tota la nit i matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]