Política

Silenci, es negocia

No hi ha data prevista per a la trobada del president de la Generalitat, José Montilla, amb el cap de l'oposició, Artur Mas, per segellar el pacte que havia de fixar, abans de la Diada, la proposta catalana de finançament. I aquest dimarts, en la reunió de govern el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, no ha detallat l'estat del procés de negociació amb el govern espanyol. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Joaquim Llena, que ha sigut avui el portaveu del govern català després de la reunió setmanal de l'executiu.

"Ja se n'ha parlat massa, del finançament, i és hora de negociar i no fer declaracions. És el que hem constatat avui al consell de govern respecte al tema", ha dit Llena. Tanmateix, el conseller ha confessat que "de manera intuïtiva" sap que la qüestió serà present als discursos de la Diada.

També ha volgut deixar clar que "evidentment s'està negociant amb el govern central, perquè aquest tema és una qüestió bilateral". "No entenguin malament el terme discreció, les converses amb el govern espanyol continuen", ha matisat.

Pel que fa a la relació amb CiU, Llena ha defensat que no és urgent la signatura de l'acord. "Ja hem dit, per activa i per passiva, que hi ha voluntat d'anar junts, i l'acord arribarà quan arribi", ha afirmat. I ha insistit: "És el moment de seure, de negociar i de no fer declaracions".

Fi de la teatralització
Hores abans, al programa El matí de Catalunya Ràdio, Felip Puig també havia reclamat discreció. "Som a la recta final de les negociacions", ha advertit. Per Puig, “cal deixar de fer grans declamacions per passar a l’hora de la veritat, que és la de la negociació ferma, potser fins i tot discreta, però que no signifiqui cap renúncia ni cap rebaixa. Sabem quin és el model, que és el que diu l’Estatut, i sabem quines són les xifres que permetrien que Catalunya tingués millors atencions socials i millor competitivitat”, ha resumit.

Després que la setmana passada saltessin guspires entre el PSC i CiU per la filtració d'un esborrany de l'acord en què treballen el tripartit i els convergents, aquesta setmana s'ha imposat el silenci. A final de la setmana passada, Montilla ja va reclamar una rebaixa en el to, i aquest dilluns, també a El matí de Catalunya Ràdio, va repetir diverses vegades, com un avís a navegants, que cal discreció i va anunciar que s'ha passat "de l'etapa de les declaracions a l'etapa de les negociacions".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC-Girona pel Canvi considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona