Política

El pacte nacional per a la immigració proposa que els immigrants puguin votar a les municipals

Immigració

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, s'ha mostrat convençuda aquest dijous que Convergència i Unió acabarà signant el pacte nacional per a la immigració, perquè només falten uns "serrells" per acordar. El pacte se signarà aquest divendres al migdia al Palau de la Generalitat i, de moment, CiU no ha expressat la seva posició definitiva al text, que estableix 112 mesures amb l'objectiu de gestionar els fluxos migratoris d'acord amb el mercat laboral i adaptar els serveis públics a una societat diversa.

El pacte nacional per a la immigració proposa que els immigrants amb cinc anys de residència legal a Catalunya poguin votar a les eleccions municipals i que es redueixi de deu a cinc anys la residència legal per accedir a la nacionalitat espanyola. Les dues mesures són competència de l'Estat, fet que suposa que l'aprovació del document no implicarà la seva posada en marxa, sinó que el govern presentarà aquestes propostes, entre d'altres, a la comissió bilateral creada en matèria d'immigració entre la Generalitat i el govern espanyol.

En aquest sentit, la consellera ha dit que veu "factible" incloure en un annex totes aquelles qüestions del pacte referides a les competències de l'Estat, com demana la federació nacionalista: el reagrupament familiar, el vot dels immigrants, l'homologació dels títols universitaris i els permisos de treball per a estudiants. Capdevila també ha proposat la possibilitat que el document contingui notes a peu de pàgina on s'especifiqui que CiU es reserva el posicionament en aquestes mesures concretes.

La residència i el català
El document estableix que la llengua vehicular d'acollida és el català. La Generalitat es compromet a garantir l'aprenentatge del català en primer lloc i facilitar el coneixement del castellà sempre que la persona ho sol·liciti.

Per aconseguir la residència a través de l'arrelament serà necessari acreditar coneixements de català, de la societat d'acollida i tenir un lloc de treball. Per determinar si es té aquests coneixements a través d'un informe favorable que haurà de fer un treballador social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

La UE aprova el primer lliurament a Ucraïna de fons originats pels actius russos

Barcelona
guerra a gaza

Calculen que uns 21.000 nens estan desapareguts a la Franja

barcelona
Estat espanyol

El jutge del cas Koldo rebutja cedir la investigació a la fiscalia europea

Barcelona
GIRONA

Salellas convoca una junta local de Segurerat pel tiroteig a Font de la Pólvora

GIRONA
Guerra a Europa

Moscou responsabilitza Washington de l’atac mortal a Sebastòpol

Barcelona
política

Dos policies de les protestes contra la sentència rebutgen que s’apliqui l’amnistia

barcelona
Nova Caledònia

Revifen els disturbis després de les detencions d’independentistes canacs

Barcelona
Estat espanyol

Tornen a ajornar la declaració de la parella de Díaz Ayuso

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu diu estar obert a un “acord parcial”, però descarta aturar l'ofensiva

barcelona