Política

El PSC treu un nou cartell en què torna a utilitzar Vidal-Quadras

Els socialistes fan públic sobre un fons vermell l'adreça de la wikipedia sobre el perfil del candidat del PP a les europees

El PSC ha tornat a recórrer a la confrontació amb el candidat del PPC a les europes, Alejo Vidal-Quadras, per dissenyar un nou cartell electoral, en què únicament apareix, sobre un fons vermell, l'enllaç del perfil del dirigent popular a l'enciclopèdia web Wikipedia.

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha explicat aquest dimecres que l'objectiu de la nova tanca, que ja s'imagina que serà "criticada", és oferir a la ciutadania "una porta" on trobar una àmplia informació a internet sobre la biografia i la trajectòria de Vidal-Quadras "sense jutjar ni opinar".

"Wikipedia descriu la figura de Vidal-Quadras i nosaltres ni posem ni treiem cap comentari, l'únic que fem és donar una informació a la gent", ha indicat.

Malgrat el que pugui semblar, Zaragoza assegura que la confrontació dels socialistes en aquesta campanya no és contra la figura de Vidal-Quadras, sinó ideològica contra el PP, el partit que té actualment la majoria al parlament Europeu al costat dels seus socis a la UE.

Zaragoza ha definit la nova tanca com "de nova generació", ja que al cartell no apareix cap frase ni una fotografia ni cap missatge, sinó simplement una adreça d'internet de la Wikipedia, que si es consulta t'enllaça amb el perfil del candidat del PP. La Wikipedia (en català és la Viquipèdia), és una enciclopèdia que elaboren els internautes.

En aquest lloc web es pot llegir, per exemple, que Vidal-Quadras descendeix d'una de les famílies més prominents de l'alta burgesia barcelonina i que el seu besavi era "armador, banquer i traficant d'esclaus", cosa que va recordar recentment el candidat d'ERC, Oriol Junqueras.

Ideològicament, afegeix Wikipedia, se'l considera "immers en el segment més conservador del Partit Popular, tant en qüestions socials com en tota controvèrsia que giri entorn de l'Estat de les Autonomies", i és "àmpliament conegut per la seva hostilitat al catalanisme en totes les seves formes".

Zaragoza ha negat que el PSC hagi intervingut en l'elaboració d'aquesta informació i ha subratllat que amb aquest nou i polèmic cartell el partit només vol dir als ciutadans: "Mirin, aquí tenen aquesta informació. Llegeixin i jutgin".

El dirigent socialista ha indicat, irònicament, que Vidal-Quadras està fent una campanya "en positiu", anomenant "mosqueta morta" a la ministra Elena Espinosa i dient que la defensa del català a Europa és "una bestiesa".

"Vidal-Quadras no és una persona que deixi indiferent (...). Busca la confrontació i el protagonisme", ha criticat.

Zaragoza no tem que amb aquest nou cartell es desdibuixi el missatge del PSC en la campanya de les eleccions europees o serveixi per afavorir a Vidal-Quadras i el PPC, atorgant-los un major protagonisme.

El secretari d'organització dels socialistes catalans, d'una altra banda, ha instat CiU a que expliqui "sense complexos" amb quin grup s'aliarà al parlament Europeu per guanyar votacions.

Ha recordat, en aquest sentit, que CiU i PP han votat junts a Europa el 85% de les lleis en matèria econòmica o el 75% de les polítiques socials o d'ocupació, i ha advertit que les dues formacions s'han presentat a les eleccions amb "el mateix lema", ja que han plantejat aquests comicis com unes primàries. "Nosaltres sí que defensarem Catalunya a Europa", ha apuntat Zaragoza.

El lema del PPC és "Ara solucions", mentre que el dels nacionalistes és "Ara Cat", de manera que Zaragoza creu que les dues formacions són "intercanviables".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona
política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

barcelona
Política

Puigdemont veu en el finançament de Sánchez xantatge per investir Illa

barcelona