Política

"El govern espanyol vigilarà que no es vulneri la llei" en els processos de consultes sobiranistes

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, afirma que "no és bo jugar amb els mecanismes de normalitat democràtica ni amb les institucions de l'Estat"

"El govern espanyol vigilarà que no es vulneri la llei" en les consultes sobiranistes que se celebraran a Catalunya. Aquest serà l'únic paper que jugarà l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, segons ha assegurat aquest dilluns el ministre de Justícia, Francisco Caamaño.

Concretament, i en una entrevista a El món a RAC 1, Caamaño ha dit que les consultes populars sobre l'independentisme no són vinculants perquè estan al marge de la legalitat i que per això el govern espanyol "no pot fer res".

Dit això, però, ha afirmat: "No és bo jugar amb els mecanismes de normalitat democràtica ni amb les institucions de l'Estat".

Al seu entendre, per reivindicar i intentar assolir la independència el que s'ha de fer és "presentar-se a les eleccions i obtenir una majoria suficient per reformar les lleis i la Constitució".

"Avui dia, la gran majoria dels espanyols no comparteix el sentiment independentista", ha dit el ministre.

Pel que fa a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, Caamaño ha subratllat que el tribunal està legitimat i ha reiterat en diverses ocasions que, encara que entengui la inquietud de la societat catalana, "els ritmes de la política no són els de la justícia, són institucions diferents que raonen de forma diferent", i l'important és que té "plena confiança" que oferiran "una bona sentència".

Malgrat tot, el ministre de Justícia ha explicat que la justícia ha de fer una gran pedagogia per apropar-se als ciutadans i que per això s'ha fet "la inversió més gran de la història de la democràcia per modernitzar la justícia, i no només amb tecnologia sinó també en el seu sistema i els seus procediments".

El govern espanyol invertirà 600 milions d'euros en 3 anys per modernitzar el sistema judicial. Ahir va firmar un conveni amb l'Audiència Nacional per implantar l'expedient digital i eliminar el paper.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona