Política

La coordinadora de les consultes sobiranistes ratifica la data del 28 de febrer per a la segona tanda

L'assemblea reunida aquest dissabte deixa la ILP sobre el referèndum al marge de la seva tasca d'extensió territorial de les votacions populars

La coordinadora nacional de les consultes sobiranistes ha decidit "desllindar" de la seva tasca la polèmica iniciativa legislativa popular (ILP) per convocar un referèndum a Catalunya presentada per alguns dels seus components més destacats dilluns passat. Tot i que en l'assemblea celebrada aquest dissabte a Sant Antoni de Vilamajor, no s'ha fet cap esment a la proposta presentada al Parlament de Catalunya, els seus components han decidit no barrejar les dues iniciatives i concentrar els seus esforços en la segona tanda de consultes, prevista per al 28 de febrer, i han valorat com "molt bons" els resultats de participació del passat 13 de desembre i n'ha ratificat la comissió organitzadora.

L'alcalde d'Arenys de Munt i un dels signants de la ILP, Carles Móra, ha subratllat el bon clima de la reunió després de les polèmiques suscitades amb posterioritat a la votació popular del passat 13 de desembre per diversos impulsors de les consultes. Móra ha explicat que "no hi ha hagut retrets", sinó una gran participació i una anàlisi acurada dels resultats de la primera tanda de consultes. En aquest context, la coordinadora queda al marge de la ILP i es dedicarà exclusivament a organitzar consultes sobiranistes.

Carles Móra ha declarat a l'AVUI que havia pogut constatar que la presentació de la ILP al Parlament és un tema que "no preocupa" en el si de la coordinadora i ha afirmat que la proposta "es manté", si bé al marge "perquè no es barregi", i ha remarcat la voluntat de "sumar esforços".

L'assemblea d'aquest dissabte ha servit per començar a organitzar la propera cita, del 28 de febrer i ni tan sols s'ha sotmès a votació cap qüestió referent a la ILP, que només assumeixen els seus promotors a títol individual. Els representants de les diverses plataformes que concorren en aquest procés de consultes sobiranistes a Catalunya han decidit que la segona tanda es convoqui per al 28 de febrer. Per a aquesta nova fase, a més de la ja ratificada comissió organitzadora, han decidit incorporar representants de les diverses plataformes territorials que convoquen la segona tanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ELECCIONS EUROPEES

Un 21,6% ha votat al migdia a la Catalunya del Nord

BARCELONA
guerra a europa

Ucraïna ataca l’avió de combat més modern de Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

La participació a l’Estat se situa en el 28%

BARCELONA
eleccions europees

La participació cau a Catalunya i se situa en el 24,7%, deu punts per sota del 2019

barcelona
GUERRA A GAZA

Netanyahu insta Gantz a mantenir la unitat israeliana i quedar-se al govern de guerra

BARCELONA
àfrica

Almenys 42 morts en un atac d'una milícia vinculada a Estat Islàmic a la RDC

barcelona
PENÍNSULA COREANA

Seül reprèn les emissions contra Corea del Nord en resposta als globus-porqueria

BARCELONA
irlanda

Els primers resultats apunten a una caiguda del Sinn Féin a les municipals

barcelona
GUERRA A GAZA

El nombre de palestins morts en l’operatiu de rescat d’ostatges puja ja a 274

BARCELONA