Política

ERC denunciarà al Congrés que la llei de finançament de RTVE pretén afavorir les privades

Dimecres presentarà una esmena a la totallitat al projecte de llei, que al seu entendre posa en perill la qualitat del servei públic de ràdio i televisió

El grup parlamentari d'ERC presentarà aquest dimecres una esmena a la totalitat al projecte de llei de finançament de RTVE, que l'executiu espanyol preveu aprovar al marge de la Llei Audiovisual. En l'argumentari que utilitzaran els republicans per defensar l'esmena -que en cap cas prosperarà-, es denuncia que s'ha optat per “una divisió dogmàtica i radical que identifica la televisió pública amb servei públic i la televisió privada amb el mercat”.

Segons ERC, aquí rau la clau dels interessos del govern espanyol per aprovar ràpidament aquesta llei: “si la televisió pública s’exclou de la competència amb les privades, aquestes es poden repartir el seu pastís publicitari”.

De fet, en el projecte de llei s'argumenta de forma directa que la desaparició de la publicitat a RTVE afavorirà les privades i compensarà la davallada publicitària patida en els darrers temps. En aquesst sentit, el grup d'ERC remarcarà que “aquesta baixada publicitària no ha comportat pèrdues en els comptes d’explotació, al contrari, continuen tenint beneficis”.

ERC també alertarà que a mig termini, l'aposta per l’eliminació plena de la publicitat i de l’exigència competitiva “pot situar la televisió pública estatal en uns índexs d’audiència marginals que no només qüestionarien la seva funció de servei públic, sinó que obririen les portes al seu desmantellament com organisme estatal, a la seva privatització, bé progressiva, bé radical mitjançant una llei com aquesta”.

Entre els arguments que dóna l'executiu espanyol per a modificar el model de finançament de RTVE destaca el fet que amb el canvi de model es garanteixen uns ingressos per part de les empreses televisives privades i dels operadors de telecomunicacions, que hauran de garantir el finançament de RTVE. D'altra banda, el govern espanyol defensa que garantint el finançament per una via alternativa a la publicitat, s’allibera de la necessitat de fer una programació més comercial per tal de consolidar els ingressos publicitaris, podent realitzar veritablement la seva funció de servei públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes