Política

Joan Carretero assegura que ERC no és l'eina adequada per aconseguir la independència de Catalunya

Carretero ha dit que "en política l'important es l'eix nacional, sobretot en nacions sense Estat com Catalunya" i ha afegit que "els catalans no ens podem perdre contínuament en lluites fratricides"

Joan Carretero, líder de Reagrupament.cat, ha assegurat en una entrevista a TV3 que ERC no és l'eina adequada per aconseguir la independència de Catalunya. Segons Carretero, "a hores d'ara l'independentisme és extraparlamentari" i ha afegit que "amb gestió i pluja fina així no s'aconseguirà alliberar el país". Carretero ha dit que "en política l'important es l'eix nacional sobretot en nacions sense Estat com Catalunya" i ha afegit que "els catalans no ens podem perdre contínuament en lluites fratricides" i haver de recollir signatures a cada moment amb objectius com les seleccions nacionals o el reconeixement de la llengua. Carretero ha dit que "ara toca avançar cap a la lluita per tenir un Estat propi".

El líder de Reagrupament.cat ha dit que "quan era conseller ja vaig dir que votaria no a l'Estatut perquè no era una bona eina" i ha explicat que "ja hi havia una mala relació entre la direcció del partit i ell mateix". Carretero ha assegurat que "a mi em semblava que no es prenien les decisions correctes".

Respecte a les relacions internes a ERC, Carretero ha remès al programa d'humor Polònia per demostrar la desunió que hi ha dins el partit republicà. Segons l'exconseller i exalcalde de Puigcerdà, a ERC "la reailitat és molt més bèstia del que veiem al programa Polònia. Carretero ha explicat que "ens volen fer jugar a un joc estúpid" i ha afegit que "Catalunya pateix més la crisi perquè no té cap instrument econòmic per fer-hi front" i ha posat d'exemple els 500 euros que algunes comunitats han afegit a l'aportació de 1.500 per comprar un cotxe nou.

"Catalunya sempre és capdavantera en indicadors negatius i això ho hem de capgirar", ha afegit. El líder de Regarupament.cat ha dit que un pacte CiU-ERC es l'únic que li faria replantejar el Reagrupament.cat. "Si CiU i ERC acordessin anar junts a Catalunya per un pacte de sobirania, nosaltres desapareixeríem", ha assegurat.

Respecte a la sociovergència ha dit que "seria dolenta si es fes només per gestionar el que tenim ara". Carretero també ha parlat de la Casa Gran i ha dit que "el que no volem és tornar al pujolisme amb noves formes". Quant a les CUP, Carretero ha afegit que li encantaria que "pensessin que en aquest moment per damunt de determinats discursos ara toca avançar cap a l'objectiu d'un Estat propi". Carretero ha comparat els moviments independentistes a Catalunya amb la pel·lícula de La vida de Brian, en què "els grupuscles d'alliberament el que fan és facilitar la vida als romans". L'exconseller també ha parlat de la planificació del territori i ha dit que s'està fent amb una perspectiva molt urbanita. El que a la Cerdanya se'n diu "especulació urbanística" a Barcelona se'n diu "planificació del territori" i ha recordat que "les grans especulacions urbanístiques s'han fet a l'àrea de Barcelona". En aquest sentit Carretero ha revelat que quan era conseller es va sentir ridiculitzat pels seus companys de govern per ser del Pirineu i ha posat dos exemples. Per una banda va oferir ubicar el Sincrotró a Puigcerdà i ha assegurat que els seus companys de govern "van riure". Per altra banda l'ajuntament de Tremp es va oferir per acollir una presó, i segons Carretero, el president del govern va dir que "era massa lluny". L'exalcalde de Puigcerdà ha dit que "em va fer molt pena, perquè en un país tan petit amb un cop de puny s'arriba a tot arreu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El fiscal general de l’Estat apressa els díscols a aplicar l’amnistia sense excepcions

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona
Política

ERC començarà a negociar amb PSC i Junts per la investidura la setmana que ve

barcelona
judicial

El Suprem suspèn les declaracions de Puigdemont i Wagensberg

barcelona
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona