Política

Artur Mas: "No parlaré del senyor Laporta ni d'un partit que no existeix perquè em sembla estratosfèric"

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat de Catalunya assegura que no formarà govern si no queda primer en les eleccions

"Parlar d'una persona que és president del Barça, amb tot el que això comporta, i d'un partit que encara no existeix em sembla estratosfèric, d'una altra galàxia, i per això no ho faré". Amb aquestes paraules s'ha referit el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat de Catalunya en les eleccions d'aquest 2010, Artur Mas, a la possible irrupció de Joan Laporta en el panorama polític del país de la mà de Joan Carretero.

I ho ha fet amb la mateixa expressió que Alfonso Guerra feia servir fa 10 dies per definir els polítics catalans i les seves actuacions respecte a la sentència que el Tribunal Constitucional ha d'emetre sobre l'Estatut.

Aleshores, el president de la comissió constitucional del Congrés va censurar les "elucubracions planetàries" i de l'"estratosfera" que es produïen a Catalunya "sobre una sentència que no existeix", cosa que va assegurar que no entenia.

Artur Mas, però, ha deixat clar aquest dilluns que no ha parlat amb Laporta sobre aquests temes i que no pensa formar govern si la seva formació no resulta la més votada.

"Puc assegurar que no faré el que han fet els socialistes amb el PP a Euskadi. Els altres poden fer qualsevol cosa amb independència del que diguin ara", ha anunciat Mas en declaracions a El Món de RAC1.

I dit això, no ha volgut desvelar cap altra intenció postelectoral: "No hem de parlar gaire de pactes. El país necessita sortir de la situació en què està i això s'aconsegueix amb una gran majoria al Parlament, que és el que jo demano".

Respecte a la nova llei electoral, Mas ha explicat que el problema no és si és o no un bon moment, sinó "si d'aquí a l'octubre o novembre donarà temps de tenir una llei en vigor", i en cas de tenir-la, si és bona idea aplicar-la "quinze dies abans d'unes eleccions al Parlament de Catalunya".

Per altra banda, Mas ha anunciat que si les explicacions dels consellers d'Interior, Joan Saura, i Medi Ambient, Francesc Baltasar, sobre el polèmic incendi d'Horta de Sant Joan no són satisfactòries, CiU demanarà al president del govern, José Montilla, "que doni explicacions al Parlament de Catalunya i prengui les mesures polítiques pertinents".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ