Política

Iceta: Les paraules de Montilla a Pinós són les "més importants" de la seva carrera

En un apunt al seu bloc, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha parlat de la renovació del PSC, començant pel discurs del president aquest dissabte a Pinós, on va expressar 'les seves conviccions personals, allò que el mou a demanar la confiança dels ciutadans de cara a un segon mandat". "Era imperiós, urgent, que parlés", ha opinat Iceta, que ha afegit que Montilla parlava "des del cor de Catalunya amb la voluntat d'arribar al cor de la gent". "Són probablement les més importants (paraules) que hagi pronunciat en la seva trajectòria política", ha conclòs.

Però Iceta ha volgut subratllar també que el procés de renovació que està portant a terme el seu partit no és fruit de la improvisació, sinó d'una estratègia madurada fa temps a partir de l'impuls del president de la Generalitat. Després del nomenament de Jaume Collboni com a nou director de campanya del PSC, ha remarcat que fa temps que el partit va decidir endegar a proposta de Montilla un procés de renovació "que potser està sorprenent juntament per no ser un procés traumàtic".

D'aquí ve la renovació de la comissió executiva del PSC en el seu darrer congrés, la nova declaració de principis del partit, la iniciativa d’impulsar la Conferència oberta Catalunya Causa Comuna, o la redacció del Programa Marc del partit, encarregada precisament a Jaume Collboni. Iceta s'ha desfet en elogis sobre Collboni i ha destacat la seva trajectòria i preparació.

"Ho dic perquè ningú no pensi que res del que estem fent respon a la improvisació, sinó que ha anat madurant al llarg de molts i molts mesos, a partir de l’impuls inicial marcat pel president Montilla", ha advertit. De fet, ha assegurat que no es tracta només de cares noves i d'un nou estil, sinó sobretot, "d'idees noves, d'obertura a la societat i d'oferir el PSC com a instrument per impulsar reformes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jordi Pibernat
Alcalde d’Anglès (Junts)

“La variant tindrà un impacte qualitatiu directe per als veïns”

Anglès

Homosexualitat com a negoci

política

Polèmic pas per a la derogació de la Llei de Memòria Democràtica balear

barcelona
corea del nord

Putin avala un tractat d’associació estratègica amb Corea del Nord

barcelona
política

Diana Riba presidirà també el grup d’Aliança Lliure al Parlament Europeu

barcelona
israel

Legisladors ultres israelians creen una assemblea per reocupar Gaza

barcelona

La Mostra del Vi de l’Empordà del 27 al 30 de juny a Figueres

FIGUERES
OTAN

Stoltenberg fa costat a l’holandès Rutte com a nou cap de l’OTAN

barcelona
llengua

La presidència hongaresa refreda les expectatives per l’oficialitat del català a l’UE

barcelona