Política

Montilla respon a la carta de Mas i rebutja impulsar una comissió parlamentària sobre Horta de Sant Joan

El president recorda al líder de CiU que "la crítica, com el poder, té límits"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha contestat aquest dissabte a la carta que li va enviar el líder de CiU, Artur Mas, a qui ha transmès el seu rebuig a impulsar una comissió parlamentària d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta); també li ha recordat que la crítica, com el poder, té un "límit".

En la seva carta, Montilla afirma: "Ens trobem ara davant un procés judicial en curs. No crec necessària la creació d'una comissió d'investigació, però si el seu grup, utilitzant els mecanismes reglamentaris de control dels quals disposa, decideix que se'n creï una, el govern que presideixo estarà en permanent disposició per cooperar en les seves tasques".

"Hem actuat amb total transparència, responent sempre en funció de la informació que en cada moment hem tingut i s'ha pogut donar a conèixer en el marc de l'actual procés judicial", ha afegit en la carta que aquesta tarda ha sortit del Palau de la Generalitat.

En els dos folis de la missiva que va signar aquest divendres, Montilla comenta la seva convicció que "no hi ha nous elements" sobre el cas, "més enllà de la vostra legítima posició de crítica política per qüestionar les actuacions referides".

"Penso que la nostra responsabilitat ens obliga a actuar més enllà de les posicions polítiques que cadascun pugui representar. La crítica, com el poder, té límits", ha rematat Montilla, que al final de la seva missiva assenyala que si a partir de la instrucció judicial s'obren "nous interrogants que qüestionin l'actuació del govern", serà "el primer a actuar en conseqüència".

Dimecres passat, 20 de gener, el president de CiU, Artur Mas, va enviar una carta al president de la Generalitat per demanar-li que impulsés una comissió d'investigació parlamentària sobre l'actuació del govern en els incendis d'Horta de Sant Joan a l'estiu, que el conseller de Medi Ambient va atribuir a un llamp, tot i que una investigació judicial ha portat a detenir els que podrien haver encès el foc.

Montilla entén que el seu govern ha donat totes les explicacions que havia de donar al Parlament, on van comparèixer els consellers d'Interior, Joan Saura, i Medi Ambient, Francesc Baltasar.

"Es va fer, en cada moment, tot el que calia fer per fer front al foc i per evitar mals majors. Desgraciadament, això no va ser suficient. Ara bé, cap actuació política o tècnica va causar, de forma directa o indirecta, el foc, i encara menys, la pèrdua de vides humanes. Insinuar-ho és intolerable", li ha observat Montilla a Mas.

Montilla ha assegurat també que no hi ha res que li interessi més que trobar la "veritat" del cas, "per respecte als que van perdre la vida complint la seva missió de servei públic; per respecte als ciutadans i viles afectats per l'incendi, i per respecte als valors i a la qualitat de la nostra vida política".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona